Defne ismi ne alama gelir? Defne ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

Defne ismi, Türkiye'de en çok tercih edilen isimlerin başında gelmektedir. Özellikle tınısı ve mistik anlamından dolayı tercih edilen isim, Türkiye'deki istatistiklere göre her yıl en çok kullanılan ilk 5 isim arasında yer almaktadır. Peki Defne ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? İşte Defne isminin anlamı...

Defne ismi ne alama gelir? Defne ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
Defne ismi ne alama gelir? Defne ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?
GİRİŞ 15.07.2021 13:30 GÜNCELLEME 15.07.2021 13:30

Türkiye’de yeni doğan bebeklere en çok verilen isimlerin başında Defne gelmektedir. Yunan mitolojinde sık rastlanan isim, masumiyeti ifade etmektedir. Anlamından ziyade tınısının kulağa hoş gelmesinden dolayı da tercih edilmektedir. 2019 yılında yaklaşık 7000 bebeğe Defne İsmi verildiği görülmektedir.

Defne İsminin Anlamı Nedir?

Akdeniz coğrafyasında yetişen, sert yapraklı ve sarı çiçekleri olan bir ağaçtır. Antik Çağlardan günümüze kadar ulaşan yazılı kaynaklarda Defne ismi çok fazla geçmektedir. Yunanca kökenli olan Defne ismi, masumiyeti ve saf güzelliği temsil etmektedir. Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim’in herhangi bir yerinde yer almamaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!