Elif ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Elif isminin anlamı ve özellikleri...

Yeni doğan kız bebeklerine en çok verilen isimler arasında yer alan Elif, taşıdığı zengin anlam nedeniyle pek çok aile tarafından tercih edilmektedir. Elif ismi Kuran-ı Kerim'de yer almasından dolayı daha çok Müslüman aileler tarafından tercih edilmektedir. Peki Elif ismi ne demek?

Elif ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Elif isminin anlamı ve özellikleri...
Elif ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu? Elif isminin anlamı ve özellikleri...
GİRİŞ 05.11.2021 09:30 GÜNCELLEME 05.11.2021 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Elif ismi, taşıdığı kıymetli anlam ve hoş tınısı nedeniyle Türkiye’de en çok tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Özellikle Müslüman çevrelerce tercih edilen Elif ismi, değerli anlamı nedeniyle anne babalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Anne babalar bebeklerine verdikleri ismin karakterine de yansıyacağını düşündüklerinden bu konuda daha özverili ve dikkatli davrandıkları görülür ve isim seçerken anlamlarına da özen göstermektedirler.

Elif İsmi Ne Demek?

Arapça kökenli olan Elif, zarif ve naif kız anlamlarına gelmektedir. Uzun ince zarif kız, alışmış – alışkın, dost ve tanıdık anlamlarına da gelmektedir. Elif ismi Arap alfabesinin ilk harfi olduğundan dolayı ve Kuran-ı Kerim’in 2. suresi olan Bakara Suresinin ilk kelimesi olarak Kuran-ı Kerim’de yer almaktadır.

YORUMLAR 1
  • Elif 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim adım elifismimden çok memnunum denemede çok teşekkür ediyorumsizede öneriyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş