Türkiye'de yüksek lisansı tamamlayan ilk otizmli oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencisi otizmli Buğra Çankır, yüksek lisans tezini tamamlayıp, mezun oldu. Baba Kemal Çankır, Buğra'nın Türkiye'de yüksek lisans eğitimini tamamlayan ilk otizmli öğrenci olmayı başardığını söyledi.

Türkiye'de yüksek lisansı tamamlayan ilk otizmli oldu
Türkiye'de yüksek lisansı tamamlayan ilk otizmli oldu
GİRİŞ 16.06.2020 19:01 GÜNCELLEME 16.06.2020 19:01

AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı yüksek lisans öğrencisi otizmli Buğra Çankır, yüksek lisans tezini tamamladı. Çankır, babası Kemal Çankır ve tez danışmanı aynı zamanda AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen ile birlikte AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş'ı ziyaret etti. Baba Kemal Çankır, "Buğra, bu alanda yüksek lisans yapmayı başaran Türkiye'nin ilk otizmli öğrencisi oldu. Katkı sunan herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite olarak bu alanda ilk olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Emek verildi ve güzel bir sonuç ortaya çıktı. Bu konuda Buğra'ya destek olan hocalarına ve tabii ki ailesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu