Kurbanlık etten kavurma tarifi! Lokum gibi pişmiş kavurma nasıl yapılır?

Kurban bayramlarında sofralardan eksik olmayan kavurmanın tam kıvamında pişmesi için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Kavurmanın lokum kıvamında olması için kısık ateşte ağır ağır pişmesi, tuz ve baharatların en son eklenmesi önerilmektedir. İşte lokum kıvamında et kavurma tarifi...

Kurbanlık etten kavurma tarifi! Lokum gibi pişmiş kavurma nasıl yapılır?
Kurbanlık etten kavurma tarifi! Lokum gibi pişmiş kavurma nasıl yapılır?
GİRİŞ 29.07.2020 13:35 GÜNCELLEME 29.07.2020 13:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kurban bayramlarının vazgeçilmez lezzeti olan kavurma, kurban kesilmesinin hemen ardından hazırlanmaya başlar ve tüketilir. Büyük bir zahmet ve incelikle hazırlanan kavurma, bayram boyunca neredeyse her öğün ve kurulan sofralarda yer almaktadır. Birkaç kolay püf noktaya dikkat edilerek lezzetli kavurmalar hazırlanabilir. Doğru yöntem ve tarifle pişirildiğine sağlıklı bir besin olarak tüketilen kavurmanın pişirme süresinden pişirildiği ateşe kadar özen gösterilmesi gerekir. Etin lezzetli ve ağızda dağılan bir kıvama gelmesi için tavsiye edilen en önemli öneri kısık ateşte ağır ağır pişirilmesidir.

 

 

KAVURMA NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

- Kuşbaşı et
- İç yağ
- Tuz

 

 

Kavurma için etlerin kuşbaşı olarak kesilip hazırlanması gerekir. Etlerin hazırlanmasının ardından ilk olarak tencerenin ocakta ısıtılır, kızışmaya başlayan tencerenin içine iç yağ konur ve eritilir. Kuşbaşı olarak kesilen etler azar azar tencerenin içerisine eklenir ve karıştırılır. Etler kısık ateşte kendi suyu çekene kadar kavrulur ve ara ara karıştırılır. Etin pişmesinin ardından tuz ilave edilir. Et tam olarak pişmeden tuz eklenirse etin sertleşmesine neden olabildiğinden en son tuz eklenmelidir. Tuzun ekleyip iyice karıştırdıktan sonra kekik, pul biber gibi baharatlarla servise alınabilir.  

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KAVURMA NASIL YAPILIR?

Aynı malzemelerle fakat daha hızlıca kavurma yapmak için iç yağı düdüklü tencerenin içinde eritip kızıştırdıktan sonra azar azar etler atılır ve biraz karıştırılır. Ardından düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 45 dakika kadar ocakta pişirmeye bırakılır. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ise 5-10 dakika sonra tavada kavurup tuz ekleyerek servis edilebilir.  

YORUMLAR 5
  • ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban etini peygamberin efendimizin sünnetine uymak için kesiyoruz, dondurucuya koymak için değil. Ne kadar çok yoksul sevinirse kestiğin etten o kadar çok bayram yaparsın ahirette nefsin tatmin olsun diye kurban kesmek enayiliktir. Tarif için teşekkürler.
    Cevapla
  • orhan070707 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de Allah C.C.'ın rızası nerededir anlatsaydınız ya... Ramazan sanki gurme festivaliydi... Şimdi de kurbana el attınız yahu...
    Cevapla
  • Bahadır 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurban Derdiniz ne güzelmiş
    Cevapla
  • SERHAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Gider lokum alırım.
    Cevapla
  • aliii 3 yıl önce Şikayet Et
    siz bilmiyorsunuzki tarif edsiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!