Mevlid Kandili namazı kaç rekat? Kandil gecesi hangi namazlar kılınır?

İslam dininin en önemli gecelerinden olan Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu gün olması nedeniyle büyük bir hürmetle karşılanmaktadır. Mevlid Kandilinde dini vecibelerin yerine getirilmesinin dışında nafile ibadetlerin de yapılması, özellikle nafile namaz kılmak ve salavat getirmenin çok sevap olduğu aktarılmaktadır. Peki Mevlid Kandilinde kaç rekat namaz kılınır? İşte Mevlid Kandili ibadetleri...

Mevlid Kandili namazı kaç rekat? Kandil gecesi hangi namazlar kılınır?
Mevlid Kandili namazı kaç rekat? Kandil gecesi hangi namazlar kılınır?
GİRİŞ 28.10.2020 08:50 GÜNCELLEME 28.10.2020 08:50

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in dünyaya tefriş ettiği gün olarak bilinen Rebiülevvel ayının 12. gecesi Tüm İslam aleminde Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Bazı ilahiyatçıların görüşüne göre Mevlid Kandili diğer kandillerden farklı olarak bayram havasında geçirilmesi, namaz kılmak, oruç tutmak ve diğer ibadetlerin gerçekleştirilmesinden ziyade konu komşuya ikramlarda bulunmak, çocukları sevindirmek gibi güzel davranışların yapılması tavsiye edilmektedir. Mevlid Kandilinde en çok yapılması uygun olan ibadet ise bol bol salavat getirilmesidir.

 

 

Salavat nedir nasıl getirilir? Peygamber Efendimiz (s.a.s) doğru salavat nasıl getirilir?

MEVLİD KANDİLİNDE KAÇ REKAT NAMAZ KILINIR? 

 

 

Din alimlerinin naklettiği bilgiye göre Mevlid Kandilinde yapılması şart olan belli bir ibadet olmadığı, Allah rızası için yapılması uygun görülen bazı nafile ibadetler bulunmaktadır. Farz namazlarının ardından  2 rekat nafile namaz kılıp Ayetel Kürsi duasını okuyup bol bol salavat getirerek dualar etmek tavsiye edilmektedir. Kılınan nafile namazların da belli bir sayısı olmayıp kişinin kendince kılabildiği kadar namaz kılması uygun görülmektedir. Mevlid Kandili gecesi boyunca salavatlar getirerek Peygamber Efendimiz (s.a.s)'i anmanın en kıymetli ibadet olduğu nakledilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in naklettiğine göre 'namaz gözümüzün nuru' ifadesine sığınarak Mevlid Kandilinde kılınabildiği kadar namaz kılınmanın çok kıymetli olduğu kabul edilmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı