Diş ağrısını kesen dua hangisidir? Peygamber Efendimizin diş ağrısı için okuduğu dualar...

Toplumda en sık rastlanan diş ağrısı en sıkıntılı hastalıklardan biri olarak kabul edilmektedir. Birçok tedavi yöntemine başvurulduğu halde günlerce geçmeyen diş ağrıları kişilerin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir. Diş ağrısının geçmesinde uygulanan tedavilerin dışında ağrıların dinmesi için şifa duaları bulunmaktadır. Peki diş ağrısını iyi gelen dualar nelerdir? İşte diş ağrısını kesen dua...

Diş ağrısını kesen dua hangisidir? Peygamber Efendimizin diş ağrısı için okuduğu dualar...
Diş ağrısını kesen dua hangisidir? Peygamber Efendimizin diş ağrısı için okuduğu dualar...
GİRİŞ 10.05.2021 12:02 GÜNCELLEME 07.10.2021 15:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

En şiddetli ağrılardan olan diş ağrısı, toplumda en çok korkulan rahatsızlıklardan bir tanesidir. Başladığı andan itibaren şiddetle devam eden ve kişinin tüm gününü olumsuz etkilemektedir. Evde yapılan doğal tedavi yöntemleri, doktor kontrolü, ilaç kullanımının dahi iyi gelmediği diş ağrısı halk arasında duaların etkili olduğu inanılmaktadır. Özellikle Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in ağrılara karşı okuduğu bazı duaların diş ağrısını çabucak geçirdiği belirtilmektedir. Bu tip vakalarda doktora başvurulması, alternatif ve modern tıp tedavilerinin denenmesinin yanında tedavinin daha çabuk sonuçlanması için duaların edilmesi tavsiye edilmektedir. 

Geçmeyen Diş Ağrısı İçin Hangi Dualar Edilir?

Diş ağrısı çekenlerin büyük bir acı içinde oldukları, ağrının bir an önce geçmesi için her türlü tedavi yöntemine başvurdukları görülmektedir. Birçok tedavi yöntemi denediği halde geçmeyen diş ağrıları için bazı ayet ve dualar bulunmaktadır. Diş ağrısının geçmesi için İslam alimlerinin önerdiği dualar şöyledir:

1-) Ağrıyan dişin üzerine sağ elin işaret parmağını koyarak ‘Elif lam mim sad.Kaf ha ya ayın sad Ha mim ayın sin kaaf La ilahe illa hüve rabbül arşil aziymi.Üskün eyyühel vecu billezi in yeşe yüskinirriyha feyazlelene revakide ala zahirihi ve lehü ma sekene filleyli vennehari ve hüvessemiyul aliymü.’ Duası ağrı geçinceye kadar okumaya devam edilir.

2-) Ağrıyan dişin geçmesi için edilen bir diğer dua da Fatiha ve İhlas Surelerinin okunmasının ardından ‘Ve tera’l-cibâle tehsebuhâ câmideten ve hiye temurru merra’s-sehâbi. Sun’allahillezî etgane kulle şey’in innehu habîrun bimâ tef’elûn.’ Duası okunur.

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir? Doktoruna gitmeden evde diş ağrısına nasıl tedavi edilir?

3-) Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Besmele ile ‘Eûzü bi-izzеtillahi vе kudrеtihi min şеrri mâ еcidu vе uhâziru.’ ‘Min şerri ma ecidü min vecei haza.’ Dualarını okuduğu nakledilmektedir.

YORUMLAR 1
  • Fikri 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kendi disine duat yeter,ayetlerle oynamak nedense hobi olmus
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi