Kırıkkaleli genç yerli ve milli yazılım geliştirdi! Şimdilerde 6 ülke kullanıyor

Kırıkkale'de yaşayan ve Kırıkkale Üniversitesi matematik bölümü mezunu Yasin Dağlı 2008 yılında mezun olduktan sonra merakı üzerine planlama ve rezervasyon yazılımı üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Yıllar geçtikçe kendini bu sektörde geliştiren Dağlı, tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği yazılımını Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Fransa ve Amerika’da şirketlerin kullanmaya başladığını söyledi.

Kırıkkaleli genç yerli ve milli yazılım geliştirdi! Şimdilerde 6 ülke kullanıyor
Kırıkkaleli genç yerli ve milli yazılım geliştirdi! Şimdilerde 6 ülke kullanıyor
GİRİŞ 04.01.2021 14:08 GÜNCELLEME 04.01.2021 14:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kırıkkale'de yaşayan ve üniversiteden mezun olduktan sonra sadece merak üzerine yöneldiği planlama ve rezervasyon yazılımı sektörü üzerine çalışmalar yaptı. Yıllar geçtikçe kendini bu sektörde oldukça geliştiren Dağlı, amatör olarak başladığı yazılımla dünyaya açıldı. Tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği planlama ve rezervasyon yazılımını Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Fransa ve Amerika’da şirketlerin kullanmaya başladığını ve dünyada ilk 10 yazılım arasına girdiğini söyledi.

Kırıkkale Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu Yasin Dağlı, 2008 yılında üniversiteden mezun olduktan sonra merakı üzerine planlama ve rezervasyon yazılımı üzerine bir çalışma yaptı. Kısa zamanda çalışmalarında başarıya ulaşan Dağlı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) Ar-Ge desteği de aldı. 'NeatCal' isimli planlama ve rezervasyon sisteminde kullanıcılar web siteleri üzerinden uygunluk durumunu görüntüleyerek rahatlıkla rezervasyon yapabiliyor. Tamamen yerli ve milli olarak geliştirdiği yazılımı şu anda 6 farklı ülke kullanıyor.

İHA muhabirine konuşan Yasin Dağlı, dünyada ilk 10 bilgisayar yazılımı arasına girmeyi başardığını ifade ederek, Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Fransa ve Amerika'da kullanılmaya başlandığını söyledi.

"KOSGEB'ten destek aldım"

Profesyonel bir şekilde uzun yıllardır yazılım geliştirmeyle uğraştığını dile getiren Dağlı, “2008 yılından 2016 yılına kadar dünya çapında büyük firmalar için yazılım alanında danışmanlıklar yaptım. Bu alanda danışmanlık yaparken ve kullanıcılardan danışmanlık yaptığım firmalardan aldığım izlenimle geri bildirimlerle dünyada esnek bir randevu sisteminin olmadığını düşündüm. 2016 yılında 'NeatCal' geliştirmeye karar verdim. 2016'dan 2018 yılına kadar aktif bir geliştirme süreci oldu kullanıcıların isteği doğrultusunda. 2019 yılında Kırıkkale Üniversitesi Teknopark'a geçtim. Çeşitli KOSGEB destekleri aldım” dedi.

"Devler ligine girmeyi planlıyoruz"

Yazılımın tamamen yerli ve milli olarak Türkiye'de geliştirildiğini belirten Dağlı, “2019 yılında da projemizi daha da geliştirmeye devam ederek bugüne getirdik. 2020 yılında pandemiden dolayı bazı aksaklıklar yaşadık. Ama pandemiden sonra istediğimiz aşamaya geldiğimizi düşünüyoruz. Yerli ve milli olarak geliştirdiğimiz bu yazılım şu anda Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, Fransa ve Amerika'da birçok farklı sektörde başarılı bir şekilde kullanıyor. Tamamen yerli ve milli bu yazılım Türkiye'de geliştirildi. Artık 2021 yılında markamızı biraz daha öne çıkarıp ekibimizi daha büyütüp devler ligine girmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

"Dünyada ilk 10 yazılım arasında"

ABD olmak üzere Avrupa ülkelerindeki birçok şirketin kendi yaptığı yazılımı tercih ettiğini anlatan Dağlı, “Amerika ve Avrupa'daki kullanıcılarımız alanındaki dev yazılımları bırakıp 'NeatCal' tercih etmeye başladılar. Bunu aktif bir şekilde takip ediyoruz ve görüyoruz. Bundan memnun olduklarını bize iletiyorlar. Bu da gurur verici bir durum bizim için. Çünkü tamamıyla Türkiye'de geliştirildi ve dünyada alanında ilk 10 yazılım arasında gösterilmeye başlandı” ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • maho 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah neden hep ilginizce Fransızca Hintçe Çince Rusça Hollanda ca İtalyanca biliyor da Türkçe bilmiyor mu neden bu yazılımlar hiç Türkçe olmuyor
    Cevapla
  • Metin 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim yazılım dilleri böyle , buraya takılma . istersen 0 ve 1 kullanarak da sıfırdan önce kendi yazılım dilini yapabilirsin ama tamamen gereksiz olur.
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    haber mükemmel ama fotograflara bakın.. sanki programı bilgisayar yapmış gibi hep ekrann.. Yasin'i ise hep enseden çekmiş. insan bi 'objektife bak' der..
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Helal olsun , bu ara Taha Dağlı kardeşime'de selâm olsun
    Cevapla
  • Hacı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun,tanıt kendini,ülkemizde de bu konuda çok aç firma var.
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yolun açık basarilarin daim olsun ilimizi gururu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!