İnşaat işçisiyken işsiz kaldı, devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu

Elazığ’da inşaatlarda alçıpan yapan 3 çocuk babası Alaatin Temel, kışın iş olmadığı için kendi işini yapmaya karar verdi, devletten aldığı yüzde 45 hibe desteği ile 1,5 milyon liralık yatırım yaparak tavuk çiftliği kurdu.

İnşaat işçisiyken işsiz kaldı, devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu
İnşaat işçisiyken işsiz kaldı, devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu
GİRİŞ 29.01.2021 17:34 GÜNCELLEME 29.01.2021 17:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Elazığ'da yaşayan ve inşaatlarda alçıpan işi yapan 3 çocuk babası 44 yaşındaki Alaattin Temel, kışın işsiz kalması nedeniyle kendi işini yapmaya karar verdi. Bunun üzerine araştırma yapan Temel, Broiler tavuk çiftliği kurmak için  Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğüne  başvuruda bulundu. Projesi onaylanan Temel,  yüzde 45’lik destek alarak geçen sene Ocak ayında merkeze bağlı Kurt Dere köyünün Çolaklı mezrasına çiftliğini kurdu. 1,5 milyon liralık yatırım yapan Temel, 18 dönüm üzerine 2 bin 270 metrekare büyüklüğündeki 25 bin kapasiteli tavuk çiftliği ile üretime geçti. Temel’i ailesi de yalnız bırakmadı,  eşi ve çocukları da dört koldan çalışmaya başladı.



Üretim yaptığımız için hem vatana millete hem de kendimize faydamız oluyor

İlk etapta 2 sene boyunca araştırma yaptığını aktaran Alaattin Temel, “Bu iş kafama yattı. Öz kaynakları da temin ettikten sonra işe girişmeye karar verdim. TKDK’daki personellerle görüştüm ve sağ olsun çok yardımcı oldular. Nihayetinde işe başladık. Zaten inşaatçı olduğum için çoğu yeri de kendim yaptım ve bitirdim. Şu an işletmeyi ailecek yürütüyoruz, gayet de memnunuz. Daha önceleri inşaatta yazın çalışırken kış ayları boşta kalıyorduk. Epey zaman kaybı ve maddi olarak da iyi geçmiyordu. Şu an ise yılın 12 ayı denilebilecek şekilde işimizin başındayız. Vatana, millete hem kendimize faydamız oluyor. Çok da memnunum” dedi.



Devlet desteği olmasaydı bu işe giremezdim

Devletten yüzde 45 destek alarak 1,5 milyon lira maliyet ile çiftliğini kurduğuna değinen Temel, “Allah, devletimizden razı olsun. Onların desteği olmamış olsaydı bu işe girişme cesaretinde de bulunamazdım, zor olurdu. Ayrıyeten bu projeyi hazırlarken eşim,  çocuklarımdan  ve dostlardan da destek aldım. Buradan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel bir iş, bütün girişimcilere de tavsiye ederim. Önemli olan işini severek yapmak, işini yaptıktan sonra sıkıntı yok, gerisi Allah’a kalmış. Ayrıca pandemi bizim için çok sorun olmadı. Sebebi ise zaten kendi işletmemiz, TKDK çerçevesinde yaptık, yerleşim yerlerinden uzak, gayet sessiz, sakin ve hijyenik bir ortamdayız. Salgın iş olarak da sağlık açısından da etkilemedi” diye konuştu. 



3 çocuğuyla eşine yardımcı oluyor

Eşine her zaman destek verdiğini belirten Emine Temel de, "3 çocuk annesiyim ve eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. Eşim daha önceleri inşaatlarda çalışıyordu ve işi çok zordu. Sonrasında ise bu işi yapmaya karar verdi ancak ben bu işi yapmamasını söyledim. Daha sonrasında ise destek verdim ve şu an işimiz çok güzel. Allah’a çok şükür işimizin başındayız. Ayrıca burada evimiz de var ve çok şükür hayatımız iyi gidiyor. Pandemiden de çok fazla etkilenmedik çünkü sürekli üretimdeyiz ve işimizin başındayız. Kadınlar ise eşlerine destek çıkıp sürekli arkasında dursunlar” şeklinde konuştu.



Birlikte çalışıp beraber kazanıyoruz

Lise son sınıf öğrencisi çocuklarından olan 18 yaşındaki Sait Temel ise “Biz burada babama destek veriyoruz ve birlikte çalışıp beraber kazanıyoruz. Desteklerimiz aldık çok razıyız ve güzel bir yatırımdır. Benim de bu sene okul bitiyor ve sınava gireceğim. Üniversiteyi okuyup başka bir mesleğe atılmayı da düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 45 hibeyi almazsa bile o para ona yeter nasıl işçiymiş bu?
    Cevapla
  • Ezzacı.fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Pek çok dış ülkede maskelerin zararları çıktıkca insanlar çöpe atıyor Sen kalkmış maskesiz girmeyin çiftlige diyorsun hayret. Unutma maske salgın pskolojısını diri tutmak için dayatılıyor dünyaya anlamadınmı hala bunu demir efendi.?
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Tavuk yemekten tiksinir olduk. Bu çiftliklerdeki sürünen hayvanları gördükçe.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşler çitlik hayvanlarının olduğu yerlere özellikle tavukların olduğu yerlere maskesiz kesinlikle girmeyin hastalık yayılma riski çok yüksek tavuklar bir anda kuş gribi gibi hastalıklar dan telef olur Allah korusun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı