15 bin lira sermaye ile işletme kuran 24 yaşındaki girişimci şimdi aylık 150 bin lira kazanıyor

Manisa'da yaşayan Naciye Öztürkkan çeşitli firmalarda çalıştı fakat iş hayatında istediği verimi alamayınca abisiyle iş kurmaya karar verdi. 15 bin lira sermaye ile plastik enjeksiyon işletmesi kuran Naciye Öztürkkan, şimdi ayda 150 bin TL ciro yapıyor ve 20 kişiye istihdam sağlıyor.

15 bin lira sermaye ile işletme kuran 24 yaşındaki girişimci şimdi aylık 150 bin lira kazanıyor
15 bin lira sermaye ile işletme kuran 24 yaşındaki girişimci şimdi aylık 150 bin lira kazanıyor
GİRİŞ 11.02.2021 08:50 GÜNCELLEME 11.02.2021 12:12
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Manisa'da yaşayan 24 yaşındaki Naciye Öztürkkan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Genç girişimci Naciye Öztürkkan ağabeyi Semih Öztürkkan'ın desteğiyle Muradiye Organize Sanayi Bölgesi'nde işletme kurdu. 15 bin lira sermaye ile 2018 yılında başladığı işini, kısa sürede büyüten Öztürkkan, 20 kişiye istihdam sağlıyor. Öztürkkan, ailesiyle birlikte çalışmaya başladıktan sonra plastik enjeksiyon işinin kazancını da kısa sürede 10 katına çıkarttıklarını ifade etti.

5 asırlık camide döner taşlı deprem düzeneği! Sütunlardan biri hala dönüyor

"İlk günler tezgahın başında çalıştım"

Kısa sürede küçük iş yerinden orta ölçekli bir işletmeye dönüştüklerini belirten Naciye Öztürkkan, şu şekilde konuştu:

"Ağabeyimin kurulu bir iş yeri vardı. Ben de çeşitli firmalarda çalıştım; ancak mutlu olamadım. Bu sırada bir miktar da birikimim vardı. Ailemle çalışmaya karar verdim. Ağabeyim Semih Türkkan'la birlikte enjeksiyon üzerine iş kurmaya karar verdik. İlk günler tezgahın başına geçip çalışıyordum. Zamanla üretimimiz artmaya ve iş yerimiz büyümeye başladı. Şu an 20 kişiye istihdam sağlıyoruz, 15 bin lira sermaye koymuştum. Kazancımız bu sürede 10 katına çıktı. Neredeyse ayda 150 bin liralık ciro yapar hale geldik."



"Hiçbir şeyi engel olarak görmeyin"

Hemcinslerine çağrıda bulunan Öztürkkan, aileleriyle iş yapabilecekleri ortamları olduğunda adım atmaktan kaçınmamaları gerektiğini söyledi. Öztürkkan, girişimci kadınlar için şunları söyledi:  "15 bin liralık bir yatırımla başladık. Şu an aylık ciromuz 10 katına çıktı. Daha da genişletmeyi düşünüyoruz. Bunun 100 katına çıkabilsek, daha çok kişiye istihdam sağlasak, bizim için de ülke için de güzel olur. Bu yolda en büyük destekçim ağabeyim. Her zaman onu örnek aldım. Bu nedenle iş yapmaktan korkmadım. Çalışmaktan, yorulmaktan korkmayın. Her şey içimizdeki güçle başlar. Önünüzde hiçbir şeyi engel olarak görmeyin."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 63
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    şu haberleri doğruluğunu teyit edipte yapın 15bin sermaye ile böyle bir şirket kurulabilir mi hiç? Sizin haber anlayışınıza.... Milleti kandırmayın!!
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    15 bin ise bende açacağım söz. 15 bine bakkal bile açamazsın
    Cevapla
  • Öfk 3 yıl önce Şikayet Et
    Plastik döküm enjeksiyon makinesi ve teçhizatları ile orta ölçekli bir işletme kurulumu yaklaşık iki sene önce 2 milyon TL'ye mal oldu. Merak ediyorum 15 bin TL ile bu işletmeyi nasıl kurabildiniz. O paraya ancak işlenecek hammaddeyi alabilirsiniz ilk etapta
    Cevapla
  • Hayrullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Agabeyi sağlam destek vermiş 3milyon +15 bin
    Cevapla
  • Tevfik 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalanda resmen şov yapılmış helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..