Hafıza güçlendirmek için ne yapılır? Hafızayı güçlendiren dualar...

Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması için beynin aktif olarak çalışması çok önemlidir. Kuran ezberi yapmak, teheccüd namazına kalkmak ve seher vakti ibadetle meşgul olmak zihnin açılmasında ve ezberin güçlenmesine yardımcı olduğu rivayet edilmektedir. Beyin sürekli olarak çalışması algılanma ve öğrenme yetisini arttırmaktadır. Peki hafıza güçlendiren dualar nelerdir? Hafıza nasıl güçlenir?

Hafıza güçlendirmek için ne yapılır? Hafızayı güçlendiren dualar...
Hafıza güçlendirmek için ne yapılır? Hafızayı güçlendiren dualar...
GİRİŞ 06.12.2021 10:17 GÜNCELLEME 06.12.2021 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması için yeme-içme alışkanlıklarının değiştirilmesi, vitamin ve mineral takviyelerine dikkat edilmesi ve uyku kalitesinin arttırılması önerilmektedir. Bunlar dışında dua etmenin ve ibadetlerin hafızayı güçlendirdiğine dair rivayetler bulunmaktadır. Zihnin ve algıların açılması için Kuran-ı Kerim’in çok fazla yüzünden okumak tavsiye edilir. Bununla birlikte ilmin artması, öğrenmenin kolaylaşması ve ezberin kuvvetlenmesi için dualar edilmektedir. 

Hafızayı Güçlendirmek İçin Okunacak Dualar

  • Unutkanlıkların azalması için

Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.

  • Zihnin Açılması İçin Sınava girerken Okunacak Dua: 

Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.

Hafıza Nasıl Güçlendirilir?

Kuran’ı okuyan insanının, Allah’ı anan ve sürekli olarak Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e salat ve selam gönderen kişinin zihni açılır, ezber kabiliyeti artar. Unutkanlığın azalması ve hafızanın güçlenmesi için beynin aktif olması çok önemlidir. Özellikle sürekli ezber yapan, kitap okuyan ve hafızlık yapan kişilerin hafızasının güçlendiği belirtilmektedir. Teheccüd namazına kalkmak, seher vakti uyanık olmak, Kuran-ı Kerim’i ezberlemek ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’e salavatlar getirmek unutkanlığı azaltmaktadır. 

Hafızanın güçlenmesi için dünya işleriyle çok alakadar olmamak, dünyevi mevzular için çok üzülmemek, günleri dolu dolu ve verimli geçirmek, yeme-içme alışkanlıklarına dikkat etmek de ayrıca çok önemlidir. Sabahları aç karnına 21 adet kuru üzüm yemek zihnin açılmasına ve hafızanın güçlenmesi için tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR 2
  • kadriye çelik 3 ay önce Şikayet Et
    iyi kilo vermiş helal olsun
    Cevapla
  • Duran 2 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir haber
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."