Recep ayı 13-14-15. günleri orucu ne zaman tutulur? Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir?

Recep ayı, İslam dininin en kıymetli aylarından olup Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet ve dualarla geçirilmesi çok faziletlidir. Recep ayında oruç tutulmasıyla alakalı kesin bir hüküm olmasa da Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisleri ve sünnetleri ışığında Recep ayında oruç tutmak yapılabilecek en faziletli ibadetlerdendir. Peki Recep ayının 13-14-15. günü oruçlarının faziletleri nelerdir?

Recep ayı 13-14-15. günleri orucu ne zaman tutulur? Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir?
Recep ayı 13-14-15. günleri orucu ne zaman tutulur? Recep ayı orucuna nasıl niyet edilir?
GİRİŞ 25.02.2021 10:35 GÜNCELLEME 25.02.2021 10:41

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Recep ayında ibadetlere önem vererek geçirilmesi Allah katında çok kıymetlidir. Özellikle kaza ve nafile oruçların tutulması nefsin terbiye edilmesi ve Allah’a olan yakınlığın artması bakımından oldukça ehemmiyetlidir. Recep ayında hususiyetle oruç tutulmasına dair kesin bir hüküm oktur ancak Recep ayında yer alan Regaip ve Miraç kandillerinde oruç tutulması faziletlidir. Bunun dışında Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünneti olan Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmak Recep ayında da tavsiye edilmektedir. 

Üç aylar tesbihi nasıl çekilir? Üç aylarda çekilecek zikirler...

RECEP AYI 13. 14. 15. GÜNÜ ORUÇLARI NE ZAMAN TUTURLUR?

Hicri ayların 13-14-15. günleri tutulan orucun çok sevap olduğu rivayet edilir. Bundan dolayı da imkanı olan ve sağlığı el veren kişilerin Recep ayının 13-14-15. gününde oruç tutulması tavsiye edilmektedir. 

Recep ayının 13. günü 25, 14. günü 26, 15. günü 27 Şubat’a denk gelmektedir. 

RECEP AYI ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR?

Oruç tutacakken orucun kabul olması için niyet edilmesi gerekir. Kalben niyet etmek en önemlisidir. Kişinin sahura kalkması da bir niyet olarak görülür. Kişinin sahura kalkmama gibi düşüncesi varsa gece yatmadan niyet etmesi gerekmektedir. Recep ayı ya da her hangi bir zamanda oruç tutarken ‘Allah’ım niyet ettim senin rızan için oruç tutmaya’ şeklinde niyet edebilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki