Avustralya'da nesli tükenmekte olan siyah gergedan yavrusu doğdu

Avustralya'daki Taronga Western Plains Hayvanat Bahçesi'nde nesli tükenmekte olan bir siyah gergedan yavrusu doğdu. Yavru, halka gösterilmeden önce birkaç ay sadece annesiyle olacak.

Avustralya'da nesli tükenmekte olan siyah gergedan yavrusu doğdu
Avustralya'da nesli tükenmekte olan siyah gergedan yavrusu doğdu
GİRİŞ 04.03.2021 09:03 GÜNCELLEME 04.03.2021 09:03

Avustralya'daki bir hayvanat bahçesi, nesli tükenmekte olan bir siyah gergedan yavrusunun doğumunu memnuniyetle karşıladı. Bu doğum, vahşi yaşam popülasyonlarının hayatta kalma mücadelesinde bu türün desteklenmesine yardımcı oldu. Dubbo şehrindeki Taronga Western Plains Hayvanat Bahçesi Pazartesi günü, yepyeni bir dişi yavrunun sağ salim doğduğunu ve halka gösterilmeden önce birkaç ayı sadece annesiyle geçireceğini açıkladı.

Paleontologlar ateş böceğinin yaklaşık 100 milyon yıllık atasını keşfetti

Son 6 ayda dünyaya gelen 4. yavru 

Taronga Western Plains Hayvanat Bahçesi Direktörü Steve Hinks, "Bu birkaç aylık zaman hem anne ve yavru arasındaki bağın gelişimi, hem de yavrunun hayvanat bahçesi içerisindeki siyah gergedan bölümüne geçmeden önce büyümesine ve gelişmesine izin vermek için önemli" dedi. Gergedan, 1990'larda başlayan ve uluslararası üne sahip koruma yetiştirme programının bir parçası olarak son altı yılda Taronga Western Plains Hayvanat Bahçesi'nde doğan dördüncü yavru oldu. Ne yazık ki hayvanat bahçesinin 2020'de ölen damızlık siyah gergedanı Kwanzaa'nın da son yavrusu.Hinks, "Kwanzaa, burada, Dubbo'daki siyah gergedan koruma yetiştirme programında önemli bir rol oynadı ve dört yavru doğurdu. Bu son yavrusunun da güvenli bir şekilde doğduğunu görmek harika bir duygu" dedi.

Bu türün nesli hala tehlike altında

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'na (WWF) göre, 1960 ve 1995 yılları arasında siyah gergedan sayısı, Avrupalı avcılar ve yerleşimciler nedeniyle vahşi doğada yüzde 98 oranında azaldı. Afrika ve dünya genelinde devam eden koruma çabaları sayesinde, sayıları 20 yıl önce yok olmanın eşiğindeyken iki kattan fazla artarak bugün 6.000 civarına yükseldi. Bununla birlikte bu türün nesli hala tehlike altında bulunuyor. Türün başına bela olan ve durumunun iyileşmesini tehdit etmeyi sürdüren ana sorunlar arasında yasadışı gergedan boynuzu kaçakçılığı bulunuyor.

KAYNAK: XİNHUA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'