Perde pilavı nasıl yapılır? Hamuru yumuşacık perde pilavı tarifi ve pişirilme süresi

Perde pilavı, aşamalarla ve zahmetle hazırlanan bir yemek olmasının yanında zengin görüntüsüyle şık ve gösterişli sofralar için tercih edilmektedir. İçerdiği kuruyemiş ve baharatlarla zenginleştirilen perde pilavı görüntüsünün yanında oldukça besleyicidir. Peki perde pilavı nasıl yapılır? İşte Nermin Gül'ün tarifiyle perde pilavı hazırlanışı...

GİRİŞ 10.04.2021 11:17 GÜNCELLEME 10.04.2021 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Perde pilavı, zengin malzemesi ve gösterişli sunumuyla özel sofraların en çok tercih edilen yemekleri arasındadır. Arzuya göre kırmızı et ya da tavukla hazırlanan perde pilava doyurucu olmasının yanında şık görüntüsüyle göze de hitap etmektedir. Perde pilavının lezzetli ve tam kıvamında olması için hazırlama sıralamasına dikkat ederek doğru malzemelerin kullanılması çok önemlidir. İşte Nermin Gül’ün sunumuyla perde pilavı tarifi…

Mersin tantuni nasıl yapılır? Evde et tantuni tarifi...

Perde Pilavı Tarif:

Hamuru İçin Malzemeler:

- 1 yumurta

- 3 yemek kaşığı yoğurt

- 1 paket kabartma tozu

- Aldığı kadar un

- Tuz

İç İçin Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç

- 1 çay bardağı çiğ badem

- 2 haşlanmış tavuk budu

- 1 çay bardağı çiğ badem

- 1 çay bardağı kuş üzümü

- 1 çay bardağı çam fıstığı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 3 su bardağı tavuk suyu

- Tuz 

- Karabiber

Hazırlanışı:

Perde pilavını yapmaya tavukları haşlayarak başlanır. 3 adet tavuk budu derin bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır ve suyundan çıkararak bekletilir. Suyu da ayrı bir kaba alınarak pilavda kullanılmak üzere soğumaya alınır. 

Tavuklar haşlandıktan sonra perde pilavının hamuru hazırlanır. Hamur için yumurta ve yoğurt çırpılır. Ardından üzerine yavaş yavaş un, tuz ve kabartma tozu eklenir. Yumuşak bir kıvam olana kadar yoğurulur. Takribi 5 dakika kadar dinlendirmek üzere bekletilir. 

Perde pilavının pişeceği dar ve uzun olan bir tencere tereyağı ile yağlandıktan sonra hamurun yapışmaması için buzdolabında bekletilir. 

Perde pilavının içi harcını hazırlamak için pilav tenceresinin içerisine tereyağı atılır ve yıkanıp süzülen pirinçler eklenir. 5 dakika kadar kavrulduktan sonra fıstık, üzüm, tuz, karabiber, küçük küçük parçalara ayrılan tavuklar da eklenir ve pişirilmeye devam edilir. 6-7 dakika kadar kavrulan pilavın üzerine önceden ayrılan tavuk suyu eklenir ve dememeye alınır. 

Pilav kısık ateşte demlenirken hamur açılmaya başlanır. Çok kalın ya da çok ince olmayan genişçe bir hamur açılır. 

Buzdolabında bekletilen pilav tenceresi çıkarılır ve dibine bademler yerleştirilerek perde pilavının süslemesi yapılır. Açılan hamur dikkatlice tencerenin içine yerleştirilir. Hamur tencerenin içine serildikten sonra kepçeye demlenen pilav azar azar hamurun üzerine konur ve hamurun kenar kısmıyla pilavın üzeri kapatılır. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar kapaklı, 10 dakika kadar da kapaksız pişirilir ve fırından çıkardıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun…

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • SİİRTLİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Perde Pilavına kuş üzümü ile çam fıstığı konulmaz. Bu ekleme işi sonradan çıktı. Aslında keklik veya bıldırcın etinden kapılır. Ne hikmetse, herkes bir şeyler katarak yeni tariflerle çıkıyor. Yine de afiyet olsun. Siirt' e has bir yemektir.( Fırınlar yokken tandırlarda pişirilirdi.)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi