Berat kandili namazı nasıl kılınmalı? Kandil gecesinin faziletleri ve kılınacak namazlar

Berat Kandili, İslam alimlerine göre günahlardan arınma, temize çıkma, kurtuluşa erme gecesi olarak kabul edilir. Berat Kandilinde günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için ibadetlere daha çok ehemmiyet verilmesi gerekir. Peki Berat Kandili namazı nasıl kılınır?

Berat kandili namazı nasıl kılınmalı? Kandil gecesinin faziletleri ve kılınacak namazlar
Berat kandili namazı nasıl kılınmalı? Kandil gecesinin faziletleri ve kılınacak namazlar
GİRİŞ 27.03.2021 19:13 GÜNCELLEME 27.03.2021 19:13
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ramazana ayının habercisi olan Berat Kandili, Şaban ayının tek kandil gecesidir. Bir yıllık kaderin şekillendiği, duaların kabul edildiği bu gecede ibadetlere daha çok ehemmiyet verilmesi, Allah rızasını kazanmak için kalpten tövbe edilmesi çok faziletlidir. Berat Kandilinde geçmiş günahların affedilmesi için kaza namazı ve nafile namazlar kılınmalıdır. 

Berat Kandili Faziletleri Nelerdir?

Berat Gecesi, Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece olduğundan dolayı İslam dünyası için en faziletli gecelerden biridir. Allah (c.c), Kuran-ı Kerimin her suresinde e ne kadar merhametli ve affedici olduğunu yinelemiştir. Cehennem azabının anlatıldığı surelerde dahi affediciliğinin üzerinde durarak günah içinde olan kullarını tövbeye davet etmiştir. Berat gecesi ise Allah’ın rahmeti ve merhametinin en güzel kanıtlarındandır. Bu gecede ne kadar günahın ve küfrün içinde olursa olsun Allah’ın rızasını kazanmak için tövbe edip dua eden her kulun Allah (c.c) tarafından affedileceği müjdelenmiştir. Berat Gecesinde meydana gelen hadiseler şöyledir:

- Berat kandilinde o yıl öleceklerin ve doğacakların isimleri yazılır

- Amel defteri o gece yazılmaya başlar

- İnsanın 1 yıllık kadri o gece şekillenir

- Allah rızası için edilen dualar ve tövbeler edilir.

Berat Kandili Namazı Nasıl Kılınır?

Beraat gecesi boyunca kaza namazı olanların kaza namazı kılmaları ve bunun dışında nafile namaz kılınması çok faziletlidir. Günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için Berat gecesinde kılınması gereken namazlar bulunmaktadır. Berat Gecesi namazı, her 2 rekatta bir selam verilerek kılınan, her rekatında 1 Fatiha ve 10 İhlas Suresi okunan namazdır. Berat Gecesi namazının bu şekilde 100 rekata tamamlanması Peygamber Efendimiz (s.a.s) tarafından tavsiye edilmektedir. 

YORUMLAR 17
  • Makbul 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir tartışmanın kazananı olmamıştır RabbimYaptığımız ibadetleri kabul eylesin günahlarımızı affetsin kandilin feyzi ve bereketi üzerinize olsun
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Dini yorumlarda bilgiçlik taşlama kap kırma müslüman müslümana saygı anlayışlı olması lazımdır bizler hep bunun için kaybediyoruz neden neden yüzbin rekat namaz kılan kalbin bozuksa insanları kırıyorsan neye yarar içten halis olupta iki rekat namaz kılan içten takarsan Allah en eftalı odur vesselam
    Cevapla
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadisi,sünneti,peygamberi hafife alanın kalbi kırılır.Cünkü ya bilincli bir ajandır.İyi ihtimalle de bilgisiz bir ahmaktır.Kırılan kalp onarılır ama itikat bozukluğunun telafisi yok.
    Cevapla
  • Ali Doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadis alimlerine göre, özellikle de imam Nevevi'nin bildirdiğine göre İmam Gazalinin ihyasında geçen bu hadis uydurmadır. Hiçbir kandil gecesine özel bir ibadet şekli yoktur. Yapılması gereken Kur'an okumak, namaz kılmak ve dua etmektir. BİR DE BUNLARI SADECE KANDİL GECELERİNE İNDİRGEMEK YANLIŞTIR. Müslüman yıl içerisinde bütün gecelerde Allah Teala'nın rızasını aramalıdır.
    Cevapla
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki yazıda istavroz cıkar diyor.Arkadaş sırf marjinal olmak adına bunca laf kalabalığı...Bir de böyle bir taife hasıl oldu.
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    İmam Gazali'den daha büyük alimsin anlaşılan.
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Işkembeden sallama... Arkadaş sen yapma yapana da karışma... Yani olmasa bile böyle bir şey o gece namaz kılmanın zararı mı var günahı mı var... İşinize bakın kim nasıl ibadet edecekse etsin yeter ki ibadet etsin... Sanırım îsa peygamberinin kıssasından bihabersin...
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uydurma sensin
    Cevapla
  • Seccade.. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim inşallah bu 100 rekatlık namazı bizlerede kılmayı Nasip eder bu namaz hürmetine Berat kurtuluşuna ereriz Devletimizin ve Milletimizin ve tüm müslüman ların Berat Gününü tebrik eder gecemiz mübarek olsun insanlığa Hayırlar getirsin..
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Safa efendi kendin kilamiyorsun diye herkesi kendin gibi sanma. Bu yuzden gencler deizme gidiyormus! Ne alakasi var, ibadet zor diye Islamdan ciklmakla? Sen zaten hakli görerek ayvayi yemissin. Hiçbir ibadet bosuna değildir, inzanlarin ibadetlerine karisma, kiskanma.
    Cevapla
  • Safa 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüz rekat namazı kim nerden uyduruyor.? Askerden gelenler askerlikte mantık yok derlerdi. Neden sorusuna ; bir gün şu kirenitler şuraya çekilecek ertesi hafta buraya değil şura vs vs . Buradaki mantık askerin boş durmaması dır. Boş duran asker ya kavga eder yada vukaat işler derlerdi. Bu mantıkla müslüman boş durmasın 100 rekat namaz kıldıralım. Yahu teravihi zor kılan insana ilave 80 daha .. Bu da nerden çıktı? Biraz sorgulayın arkadaşlar. Kuranda var mı? Sahih olarak Rasülullah yapmış mı ? Kendi kendimize din uydurmayın altından kalkamazsınız. Beş vakit farz namazı tam kılmayan gençlere bu gn yüz rekat namaz deseniz gülüp geçerler. Sonra hayıflanıyoruz gençler Deizme sapıyor diye.
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Maksat 1000 ihlası okumak tamamlamak, ister 100 rekat her rekatta 10 ihlas ister 10 rekat her rekatta 100 ihlas veya 2 rekat her rekatta 500 ihlas yada 1000 rekat her rekatta 1 ihlas. Allah kabul eylesin
    Cevapla
  • sadi 3 yıl önce Şikayet Et
    100 rekat mi? yoksa 100 ihlas mi? bence yazida bir yanlislik var gibi..
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber adına uydurulmuşş... Yeni ritüeller....Allaha şirk olmuyor mu....
    Cevapla
  • memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya sen yanlıştaysan Hasan, o zaman ne ola halın.
    Cevapla
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman'a müşrik laftası vurmak sonradan türemiş olan mezhepsizlerin uydurduğu yeni ritüeldir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü