Evde pizza nasıl yapılır? Bol malzemeli anne pizzası tarifi...

Evdeki malzemelerle hazırlanan pizzalar, dışardan yenen pizzalara göre daha sağlıklı ve lezzetlidir. Özellikle çocukların hayır diyemediği bol malzemeli pizzalar, evdeki malzemelerle zenginleştirilerek hızlıca hazırlanabilir. Peki pizza hamuru nasıl yapılır? Evde kolay pizza tarifi...

GİRİŞ 29.03.2021 12:44 GÜNCELLEME 29.03.2021 15:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Herkesin severek tükettiği bol malzemeli pizzalar, evde anne tarifiyle yapıldığında hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olur. Evdeki doğal malzemelerle pizza hazırlamak, çocukların severek tükettikleri pizzaları daha besleyici ve sağlıklı hale getirmektedir. 

Beşamel soslu güveçte tavuk nasıl yapılır? Pratik ve lezzetli güveçte soslu tavuk tarifi...

Pizza Hamuru İçin Malzemeler:

- 1 su bardağı süt

- 1 paket kuru maya

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 su bardağı su

- Aldığı kadar un

- Tuz

Pizza Üzeri İçin Malzemeler:

- Rende mozarella peyniri

- Kaşar peyniri

- Sucuk

- Domates kurusu

- Mantar

- Mısır

- Kapya biber

- Siyah zeytin

- Yeşil zeytin

Pizza Hazırlanışı:

Unun bir kısmı derin bir kabın içine alınır ve kuru maya, toz şeker, süt, yağ, ılık su eklenir ve yoğurulmaya başlanır. İhtiyaca göre un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulmaya devam edilir. Yoğurulan hamur mayalanmak üzere üzeri kapatılarak sıcak bir yerde bekletilir. Hamur mayalandıktan sonra çok fazla bastırmadan yavaş yavaş 1 dakika kadar yoğurulur. 

Hamur bezelere bölünür ve merdane ile açılır ve fırın tepsilerine serilir ve kabarmaması için üzeri çatalla küçük delikler açılır ve domates sos boca edilir. Ardından kişinin damak zevkine göre malzemelerle süslenir. 

İnce ince dilimlenen mantar, sucuk mısır, kapya biber, kaşar peyniri, kuru domates, mozarella peynir, siyah ve yeşil zeytin ilave edilir. Pizza hamuru hazırlandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir ve servis edilebilir. Afiyet olsun…

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ameleforce 3 yıl önce Şikayet Et
    Geleneksel yemeğimiz pizzanın anne eli değmişi mi yani :-))))))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!