Türkiye'nin acı kaybı: Handan Ertuğrul hayatını kaybetti

Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden merhum Muhsin Ertuğrul'un eşi, tiyatro ve opera sanatçısı Handan Uran Ertuğrul İstanbul'da 94 yaşında vefat etti.

Türkiye'nin acı kaybı: Handan Ertuğrul hayatını kaybetti
Türkiye'nin acı kaybı: Handan Ertuğrul hayatını kaybetti
GİRİŞ 01.04.2021 12:52 GÜNCELLEME 01.04.2021 14:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Tiyatrolarının ilk genel müdürü Muhsin Ertuğrul'un eşi, Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu Handan Ertuğrul İstanbul'da hayata veda etti.

Handan Ertuğrul'un cenazesi, 2 Nisan Cuma günü Kültür ve Turizm Bakanlığının himayelerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Handan Ertuğrul ve Muhsin Ertuğrul

KURT'TAN TAZİYE MESAJI

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Twitter hesabından yayımladığı mesajında, "İstanbul Devlet Tiyatrosu emekli oyuncumuz, Türk tiyatrosunun değerli ismi, Devlet Tiyatromuzun ilk Genel Müdürü Sayın Muhsin Ertuğrul'un eşi Handan Ertuğrul'un vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Handan Ertuğrul ve Binnur Kaya

HANDAN ERTUĞRUL KİMDİR?

1927'de İstanbul Fatih'te doğan sanatçı, ortaokula giderken Ankara Radyosu tiyatro kolunda çalıştı, eğitimine 1942'de Ankara Devlet Konservatuvarının Tiyatro ve Opera Bölümü'nde devam etti ve 1948’de buradan mezun oldu. 1949'da Devlet Tiyatrolarında stajyer olarak göreve başlayan, 1950'de sanatçı kadrosu alan Ertuğrul, 1992 yılında yaş haddinden emekli oldu. Operada Mozart'ın "Figaro'nun Düğünü" eserinde "Barbarina" rolünü oynayan sanatçı, birçok müzikalde de önemli rollerde kendini gösterdi. Türk tiyatrosunun başarılı oyuncularından biri olan Handan Ertuğrul, Goethe, İbsen, Montherland, Thornton Wilder gibi yazarların yapıtlarında da görev aldı. Sesi ve oyunculuk gücüyle pek çok sanatçıya örnek olan Ertuğrul, 60'lı yıllarda Türk tiyatrosunun kurucu isimlerinden Muhsin Ertuğrul ile evlendi.

GÖREV ALDIĞI OYUNLARDAN BAZILARI

Handan Ertuğrul, "Faust", "Köşebaşı", "Çığ", "Fatih", "Çayhane", "Genç Osman", "Üçüncü Selim", "Misafir", "Cengiz Han'ın Bisikleti", "Hizmetçiler", "Kördüğüm", "Andorra", "Martı", "Üç Kuruşluk Opera" başta olmak üzere pek çok temsilde görev aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • MERT 2 yıl önce Şikayet Et
    93 Yaşına gelmiş hemşerim ALLAH rahmet eylesin. haşa AZRAİL as mı istifaya mı çağıracaksınız...
    Cevapla
  • Ükeci 2 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş çok acı.
    Cevapla
  • dede korkut 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke biraz daha yaşasaydı da sanat yoluyla Türk tiyatrosunda, Türk halkına, Müslüman Türk toplumunun değerlerini verseydi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular