Kedili kız ve tatlı kedisinin yürek ısıtan dostluğu

2 yıl önce barınaktan sahiplendiği yavru kediyi yanından hiç ayırmayan ebe hemşire Özge Kübra Teymur, kedisiyle birlikte balayına gitmeye hazırlanıyor.

Kedili kız ve tatlı kedisinin yürek ısıtan dostluğu
Kedili kız ve tatlı kedisinin yürek ısıtan dostluğu
GİRİŞ 01.05.2021 10:17 GÜNCELLEME 01.05.2021 10:17

Artvin'in Arhavi ilçesinde ebe hemşire olarak görev yapan Özge Kübra Teymur, 2 yıl önce barınaktan yavru kedi sahiplendiği ve ‘Azman’ ismini verdiği kediyi bir an olsun yanından ayırmıyor. Azman’ı çantasına koyarak gezdiren Teymur’un kediyle dostluğu görülmeye değer.

HER YERE OMZUNDA GÖTÜRÜYOR

İlçede ‘Kedili kız’  olarak bilinen Özge Kübra Teymur, evde, sokakta, dağda, yaylada yanından ayırmadığı kedisinin büyümesiyle omuzunda gezdirmeye alıştırdı. Bisiklete de binerken bile omuzundan inmeyen ‘Azman’ nikahında bile sahibinin yanından ayrılmadı.

RENGARENK KIYAFETLER GİYİYOR

Fırat Teymur ile dünya evine giren Özge Kübra Teymur, annesinin Azman’a ördüğü 20 rengarenk kıyafetten her gün birini giydiriyor. Teymur’un eşi de bu durumda alışmış durumda.

“GEÇİCİ OLARAK ALMIŞTIM”

Azman’la dostluğunun nasıl başladığını anlatan Özge Kübra Teymur “İlçede barınakla ilgilenen tanıdıklarım 'Azman' iki aylıkken ona yuva arıyordu. İşim gereği ve gezmeyi sevdiğim için uzun süreli bakabileceğimi düşünmüyordum. Kötü durumdaydı bir iki ay bakarım kendine gelir sonra kalıcı bir yuva buluruz dedim. Fakat daha sonra bende kaldı” diye aktardı.

“ALIŞTIRMAK ZOR OLDU”

Zamanla Azman’ın kendisiyle birlikte gezmeye alıştığını söyleyen Teymur, alıştırma sürecinden şu şekilde bahsetti: “Alıştırmak zor oldu. O indi ben koydum. Tekrar indi tekrar koydum ama sonunda alıştı. Genelde omuzumdan indirmiyorum, sokaktaki seslere alışık, çok fazla ürkmediği sürece genelde omuzda duruyor.  İşte, evde sürekli yanımda sadece nöbette yanımda değil”

“BİR HAYVANA GÜZEL BAKARSANIZ, O DA SİZE BAKACAKTIR”

Eşi Fırat Teymur ise tam kapanma sonrası balayına yurtdışına çıkmayı planladıklarını kedileri Azman'ı da beraberlerinde götürmek için başvuru yaptıklarını belirterek, “Azman zamanla bana da alıştı, şimdi benim omuzumda da duruyor. Bir hayvana ne kadar güzel bakarsanız oda size çok iyi bakacaktır mutlaka. Balayımızı yurt dışında yapacağımız için pasaport ayarlamalarını onu göre yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Türkiye için önemli fırsat! Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine çevrildi