Kare tost ekmeği nasıl yapılır? Marketten aldığınız tost ekmeğinin pratik tarifi

Hızlıca hazırlanan en doyurucu atıştırmalık olan tost, hemen hemen herkesin severek tükettiği aperatif yiyeceklerdendir. Tostun daha sağlıklı ve lezzetli olması için basit bir tarifle ekmeği de evde hazırlanabilir. Peki tost ekmeği nasıl hazırlanır?

Kare tost ekmeği nasıl yapılır? Marketten aldığınız tost ekmeğinin pratik tarifi
Kare tost ekmeği nasıl yapılır? Marketten aldığınız tost ekmeğinin pratik tarifi
GİRİŞ 07.05.2021 11:02 GÜNCELLEME 07.05.2021 11:02

Doyurucu ve lezzetli atıştırmalıkların başında gelen tost, bol malzemelerle kişinin damak zevkine hazırlanıp tüketilebilir. Ancak tostun daha başarılı olması için ekmeğinin doğal ve lezzetli olması gerekir. Tost ekmeğini hazırlamak için uzun uzun uğraşmaya gerek kalmadan çok pratik bir tarifle hızlıca yapılabilir. İşte Nermin'in Enfes Mutfağından tost ekmeği tarifi...

Tost Ekmeği Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1/2 su bardağı ılık su

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kuru maya

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 4 su bardağı un

Tost Ekmeği Hazırlanışı

Derin bir kabın içine ılık su, ılık süt, kuru maya ve şeker eklenerek iyice karıştırılır. Ardından sıvıyağ ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Son olarak un ve tuz eklenerek yoğurulur. Yumuşak bir hamur kıvamı elde ettikten sonra üzeri kapatılarak mayalanması için kenara alınır. 

Mayalanması için 1-2 saat bekletilen hamur birazcık yoğurulup havası alındıktan sonra dikdörtgen bir kabın içine konarak üzeri bolca ıslatılır ve önceden ısıtılan 200 derecelik fırında pişirilmeye bırakılır. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası