Kadir Gecesinde hangi tesbihler çekilir? Kadir gecesi çekilecek salavatlar, tesbih ve zikirler...

İslam dininin rehberi Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başladığı Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlı bir gece olup bu gece yapılan ibadetlerin muhakkak kabul edildiğine ve günahların affedildiğine inanılır. Peki Kadir Gecesinde hangi dualar edilir ve hangi zikirler çekilir?

Kadir Gecesinde hangi tesbihler çekilir? Kadir gecesi çekilecek salavatlar, tesbih ve zikirler...
Kadir Gecesinde hangi tesbihler çekilir? Kadir gecesi çekilecek salavatlar, tesbih ve zikirler...
GİRİŞ 08.05.2021 10:59 GÜNCELLEME 08.05.2021 10:59

Bin aydan daha hayırlı ve faziletli olan Kadir Gecesinde Kuran-ı Kerim indirilmeye başladığı için Kuran-ı Kerim okumak çok faziletlidir. Ancak Kuran-ı Kerim okumak dışında namaz kılmak ve namazın ardından tövbe-i istiğfar getirmek, günahların affedilmesi ve isteklerin kabul edilmesi için yapılması en kıymetli ibadetlerdendir. Bunun için Peygamber Efendimiz (s.a.s)'e salavatlar getirerek tövbe-i istiğfar çekilebilir. 

Kadir Gecesi namazı nasıl kılınmalı? Kadir Gecesi ibadetleri, faziletleri ve kılınacak namazlar...

Kadir Gecesinde Hangi Tesbihler Çekilir? 

Müslümanlar için en kıymetli aylardan biri olan Ramazan ayında günahların affedilmesi için mümkün mertebe ibadetlerle geçirilmesi tavsiye edilir. Özellikle de zikir çekmek ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)'e salavatlar getirmek çok kıymetlidir. Ramazan ayının 27. gecesinde yer alan ve bin aydan daha hayırlı olduğu aktarılan Kadir Gecesinde hiçbir gün ve gecede olmadığı kadar çok fazla ibadet etmek gerekir. Allah'ın iman eden her kuluna merhamet gösterdiği, dualarını kabul ettiği ve günahlarını affettiği bu mübarek gecede özellikle zikir ve tesbihlere özen göstermek gerekir. Kadir Gecesinde çekilecek tesbihler şöyledir:

  • Subhanallahi ve bi hamdihi

  • Sübhanallahi’l Hayyül-kayyum

  • La ilahe illallah

  • Sübhanallah

  • Estağfirullahe’l azim ve etübü ileyh

  • Allahu Ekber

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!