Şevval ayı orucu ve ibadetleri! Ramazan sonrası Şevval ayında kılınana namaz...

Ramazan ayı, İslam dini için en faziletli ay olup her günü ibadetle geçirilir. Ramazan ayından sonra gelen Şevval ayı da Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadis-i şerifleri ışığında oruç ve diğer kıymetli ibadetlerle değerlendirilmesi tavsiye edilir. Peki Şevval ayı orucu kaç gün tutulur?

 Şevval ayı orucu ve ibadetleri! Ramazan sonrası Şevval ayında kılınana namaz...
Şevval ayı orucu ve ibadetleri! Ramazan sonrası Şevval ayında kılınana namaz...
GİRİŞ 12.05.2021 15:28 GÜNCELLEME 12.05.2021 15:28

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in mübarek 3 aylardan sonra en kıymet verdiği ay olan Şevval ayı, ibadetle değerlendirilmesi tavsiye edilir. Şevval ayında Allah rızası için yapılan ibadetlerde günahların affedileceği, duaların kabul olacağına rivayet edilmektedir. Dinen hoş ve sevap olan bu ibadetleri, imkanı ve sağlığı el veren kişilerin yapması Allah katında çok faziletlidir.

Arefe günü hangi ibadetler yapılır? Arefe günü kılınacak namazlar...

Şevval Ayı Orucu Kaç Gün Tutulur?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in sünneti olan Şevval ayı orucu 6 günlüktür. Şevval ayı orucunu Allah rızası için tutan her kişinin günahlarının affedileceği ve dualarının kabul edileceği rivayet edilir. Ramazan ayından sonra 6 günlük Şevval ayı orucu tutan kişinin Ramazan ayı boyunca oruç tutmuş gibi sevap kazanacağı rivayet edilmektedir. Şevval ayı orucunun dini yükümlülüğü olmayıp, sünnet olan bir ibadettir. Yani imkanı olan, nefsini yenen kişilerin tutması tavsiye edilir. Şevval ayı orucu şevval ayı boyunca peş peşe ya da şevval ayının herhangi 6 gününde tutulabilir. 

Şevval Ayı Orucuna Nasıl Niyet Edilir?

Ramazan ayında tutulan oruca niyet eder gibi Şevval ayı orucuna da niyet edilebilir. 6 günlük Şevval orucunu tutmak için sahurdan sonra ' Ya Rabbi! Niyet ettim senin rızan için Şevval orucu tutmaya' şeklinde niyet edilebilir.

Şevval Ayı İbadetleri Nelerdir?

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in tavsiyeleriyle yapılması uygun görülen ibadetlerin bu kıymetli aylarda değerlendirilmesi Allah katında çok faziletlidir. 6 günlük orucu tutan ya da tutamayan kişilerin Şevval ayı boyunca Peygamber Efendimiz (s.a.s)'e salavat-ı şerifeler getirmesi, zikir çekmesi ve Kuran-ı Kerim okuması tavsiye edilir. Şevval ayı boyunca okunması iyi olan bazı salavat ve zikirleri şöyledir:

  1. Subhanallahi ve bi hamdihi

  2. Sübhanallahi’l Hayyül-kayyum

  3. La ilahe illallah

  4. Sübhanallah

  5. Estağfirullahe’l azim ve etübü ileyh

  6. Allahu Ekber

Şevval Ayı Ne Zaman? 

Ramazan ayının bitmesiyle başlayan Şevval ayı 13 Mayıs Perşembe ve 10 Perşembe günleri arasındadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı