Kız kardeşler pandemiyi fırsata çevirdi! Buket halinde satıyorlar

Pandemi döneminde sağlıklı atıştırmalıklar yapmaya karar veren üç kız kardeş, granola bar üretip buket halinde online satıyorlar.

GİRİŞ 22.05.2021 12:15 GÜNCELLEME 22.05.2021 12:24

İstanbul'da yaşayan üç kız kardeş, evde geçirmek zorunda oldukları salgın döneminde kendileri için üretmeye başladıkları granola barları internet üzerinden satarak gelir sağlıyor. Gastronomi mezunu Rümeysa Uslu, Beslenme ve Diyetetik Bölümünde okuyan Berşan Uslu ve Sedef Uslu, evde oldukları dönemlerde sağlıklı bir atıştırmalık yapmaya karar vererek yulaf, hurma ve bal gibi ürünleri çeşitli kuruyemişlerle karıştırarak granola bar üretmeye başladı.

Trabzon'da doktorları bile şaşırtan üçüzler dünyaya geldi

TERCİHİNE GÖRE ÜRETİYORLAR

Uslu kardeşlerin ürettiği granola bar, yakın çevrelerinin de beğenisini kazandı. Bunun üzerine kız kardeşler üretim yapıp internet üzerinden online olarak granola bar satışı yapmaya karar verdi. Mutfakta da birlikte çalışan kız kardeşler, hazırladıkları granola barları çeşitli boylarda kesip özel paketlere koyuyor. Daha sonra granola barlardan demetler yapan kardeşler, müşterilerin tercihlerine uygun olarak da granola bar üretiyor.

Mesleğinden vazgeçen kadın hobisiyle Türkiye'de bir ilki başardı!

İSTEĞE BAĞLI ÇİKOLATA DA EKLİYORLAR

Üretim süreçleri hakkında bilgi veren Sedef Uslu, kız kardeşi Berşan Uslu'nun barların içeriğiyle ilgilendiğini, Rümeysa Uslu'nun ise barları özel karışımlarla hazırladığını anlattı. Sipariş üzerine barlara çikolata da eklediklerini belirten Uslu, kişiye özel granola bar buketi hazırladıklarını dile getirdi.

11 malzemeyle yaptığı tostuna 'bomba' ismini verdi!

“ÇOK FAZLA TEŞVİK ALDIK”

Hem göz hem de damak zevkine hitap edecek bir üretim yaptıklarının altını çizen Sedef Uslu, "Evde kaldığımız süreçte hem enerjimizi düzenli tutacak hem de protein alabileceğimiz granola barlar ürettik. Bunları da buket olarak sevdiklerimizle paylaşmaya karar verdik. Etrafımızdan çok fazla teşvik aldık. Biz de herkesin beğenebileceğini düşünerek üretip satmaya karar verdik." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor