Beden eğitimi öğretmeni 150 metrelik kayalıklarda bal topluyor, 1000 liraya satıyor

Batman'da 30 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız yüksekliği 150 metreyi bulan kayalıklara tırmanarak 'kaya balı' topluyor. Yıldız hobi amaçlı topladığı balın fazlasını kilosu 800-1000 TL'den satıyor

Beden eğitimi öğretmeni 150 metrelik kayalıklarda bal topluyor, 1000 liraya satıyor
Beden eğitimi öğretmeni 150 metrelik kayalıklarda bal topluyor, 1000 liraya satıyor
GİRİŞ 25.05.2021 12:14 GÜNCELLEME 25.05.2021 13:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Batman'ın Gercüş ilçesinde beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız yüksekliği 150 metreyi bulan kayalıklara tırmanıp, 'kaya balı' topluyor. Aynı zamanda AFAD gönüllüsü olan Yıldız, hobi amaçlı topladığı balın ihtiyaç fazlasını kilosunu 800 ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla sattığını söyledi.

Sivas'ta dedesinden öğrendiği mesleği 50 yıldır sürdürüyor


Bu işi babasından öğrenmiş

Beden eğitimi öğretmeni Yalçın Yıldız, Gercüş ilçesine bağlı Aydınlı köyü mevkiindeki kayalıklara tırmanıp, kaya balı topluyor. AFAD'dan eğitim aldığını güvenlik önlemi alıp tırmandığını belirten Yıldız, bu işi hobi olarak yaptığını söyledi. Ticari amacının olmadığını ifade eden Yıldız, "Bu işi merhum babamdan öğrendim. Hobi amaçlı yaptığım bu zorlu iş, babamdan bana mirastır. Yüksek kayalıklara bal toplamak için çıkıp inmek, stresimi alıyor. Severek yaptığım bu işte, arıların bakımını da yapıyorum. Bakımları yapılmazsa hepsi telef olur. Yüksek yerlere tırmandığımda, arkadaşlarım halatla bana yardımcı oluyor. Bu iş gerçekten çok zahmetli ve tehlikeli. Bilmeyen yapmasın. Bu bal tamamen organiktir. Elimizden geldiği kadar, hastalara veriyoruz. Bazen çok fazla çıkartıyoruz. O zaman da ihtiyaç fazlasını, kilosu 800 ile 1000 TL arasında değişen fiyatlarla satıyoruz" dedi.

Gönüllü olarak AFAD'a katıldı

Tırmanma konusunda Bursa'da eğitim aldığını da dile getiren Yıldız, "AFAD ekibinde gönüllü olarak çalışıyorum. Bir afet durumunda, gönüllü olarak afet bölgesine gidebiliyorum. Köyümüzde çoğu zaman keçiler, dağlık alanda mahsur kalıyor. Köy halkı da beni çağırıyor. Gelip keçileri kurtarıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu insanları anlamıyorum ha kayadan çıkmış ha kovandan doğal yaptırılan bal nereden çıkarsa çıksın aynıdır ben arıcıyım insanlar sömürülüyor anzer ve kestane balı hariç diğer balların kg 100-200 arasıdır 800-1000 tl kaya balı alanın aklına şaşarım aynı bal 100-200tl ara her köyde bulunur
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sahte ballar ile insanları kandıranlar çok fazla. orijinal petek yemek isteyenler için bu bal cok iyi. orijinal diyenler bile orijinal petel üretmiyor.
    Cevapla
  • Mahir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bana şu soruların cevabını verebilirmisin?:1. ilkbaharda arılarına şeker şerbeti veriyormusun?(Senin yerine ben cevaplayım:evet veriyorsun),2.bal yaptırdığın petekleri nereden alıyorsun?(Marketten) 3.Marketten aldığın peteklerde doğal balmumu dışında parafin gibi katkı maddeleri varmı?(evet var)4. Arılara varroa paraziti için ilaç kullanıyormusun?(evet)5. Kovanların yapısında ahşap ve çivi haricinde plastik gibi vesaire doğal olmayan maddeler var mı?(evet var) .Öyleyse bal vâr,bal var.
    Cevapla
  • Ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Bari oralarda doğal hayata müdahale etmeyin
    Cevapla
  • dedeoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Dostun Ayılar yerse adı doğal hayat oluyor, İnsanlar yediğindemi anormal hayat oluyor. Önemli olan balcıya zarar vermeden kıyım yapmadan balı yiyebilmek. Ne demiş ata dedelerimiz "İş bilenin kılıç kuşananın".
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”