Abdurrahim Karakoç vefatının 9. senesinde Yerli Düşünce Derneği'nde anıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu şair, gazeteci ve yazar Abdurrahim Karakoç'un 9. sene-i devriyesinde Yerli Düşünce Derneği genel merkezinde Karakoç hakkında bir konuşma yaptı.

GİRİŞ 07.06.2021 13:56 GÜNCELLEME 07.06.2021 14:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, “Abdurrahim Karakoç, büyük Türk milletinin vicdanı ve öfkesi olarak tarihteki yerini aldı.Merhum Abdurrahim Karakoç ağabeyimizi tanıyan herkes şahittir ki o, hayatını yaratılış gayesinin emrine amade etmiş ve yaradılış gayesine uygun yaşamıştı.” dedi.

Dava Felsefem şiiriyle adeta kendini ve dava arkadaşlarını tanımlamış

Şair, gazeteci ve yazar Abdurrahim Karakoç, vefatının 9. sene-i devriyesinde Yerli Düşünce Derneği genel merkezinde anıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Yalçın Topçu, Karakoç’un “Dava Felsefem” adlı şiirine atıfta bulunarak, “Şiirine, ‘Dava Felsefem’ adını vererek âdeta kendini ve dava arkadaşlarını tanımlamış olan ve başta şahsım olmak kaydıyla Yerli Düşünce Derneği mensubu her birimiz ile de birlikteliği ve yaşanmış mesaisi olan milletimizin büyük değeri, davamızın yiğit kalemi, ağabeyimiz, büyüğümüz merhum Abdurrahim Karakoç’un ahirete irtihalinin sene-i devriyesi vesilesiyle birlikteyiz. Merhum büyüğümüzü rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah.” açıklamasında bulundu.



Geçmişte birlikte dava arkadaşlığı yaptılar

Topçu, geçmişte birlikte dava arkadaşlığı yaptıklarını da hatırlatarak, “Kahramanmaraş Ekinözü 1932 doğumlu olan merhum Karakoç, 7 Haziran 2012’de Ankara’da hakkın rahmetine kavuştu. Yerli, millî ve inanmış duru bir Müslüman diye tanımlayabileceğimiz merhum Karakoç, ‘Ükücü Hareket’te yer almış, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkan’ın kurduğu ve malumunuz benim de kurucularından biri olduğum partinin 99 kurucusu arasında yer almış, bir sürede divan üyesi olarak benim de Ankara il başkanı olduğum dönemde genel başkan yardımcısı olarak görev yapmıştı.” şeklinde konuştu.

Karakoç, gaye insanı ve gönül adamı idi

Abdurrahim Karakoç’un yaratılış gayesine uygun yaşadığını belirten Topçu, konuşmasına şöyle devam etti: “Türk insanının gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Abdurrahim Karakoç, büyük Türk milletinin inancını, duygu ve düşüncelerini, sevincini, kederini, hakkını, hukukunu, derdini, ihtiyacını, çilesini, vatan, millet, bayrak, devletinin varlığı davasını eğip bükmeden kalemince yiğitçe dile getiren, savunan, yerliliğini ve bilgeliğini milletine, vatanına, devletine dahası yaradılış gayesine adamış bir söz ustası, aynı zamanda bir mefkure, gaye insanı ve de gönül adamı idi.

Yazıları, şiirleri, sohbetleri, yaşantısı, hâl ve tavrı ve dahi düşünceleri şahitlik ederiz ki, rıza-yı bari içindi. Ne mutlu bizlere ki, böyle bir şahsiyetle beraber olmuş, mesai paylaşıp onun sohbetlerinde bulunmuş, onun ülküdaşı, gönüldaşı ve fikrî akrabası olmuşuz. Kısaca her insana nasip olmayacak bir imtiyaz bizlere nasip olmuş ne kadar gururlansak ve övünç duysak azdır.

Merhum Abdurrahim Karakoç ağabeyimizi tanıyan herkes şahittir ki o, hayatını yaradılış gayesinin emrine amade etmiş ve yaratılış gayesine uygun yaşamıştı. Merhum Abdurrahim Karakoç; sade, kısa ve öz konuşan ve yazan, uzun ve boş sözlerden nefret eden, temiz kalpli, açık sözlü ve açık yürekli, cesur, güvenilir ve diğergam aynı zamanda büyük Türk milletinin vicdanı ve öfkesi olarak tarihteki yerini alarak ‘Kim Rabbine kavuşmak istiyorsa; salih amel işlesin ve Rabbine ibadet ederken de hiç kimseyi ortak koşmasın.’ ayeti mucibince muamele görecektir inşallah. El-Fatiha.”

YORUMLAR 1
  • Selami B. 2 yıl önce Şikayet Et
    Her ikisini de Allah rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun inşaallah.Tarih onları her zaman anacaktır.Fikir adamı olarak,vatansever olarak,vatan ve millet sevdalısı olarak,toptak ve bayrak sevdalısı olarak.Büyük çınarların değeri kaybedilince ,toprağa düşünce anlaşılıyor Ülkemde.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan Türkiye'nin adımı hakkında açıklama:  Son derece önemli
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair