Aşı olmayanlar kafe AVM, kamu binaları ve bankalara giremeyecek mi? Aşı randevularının azalmasıyla...

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre 13 milyon vatandaş 2. doz aşısını vuruldu. Sonbahar aylarına kadar koronavirüsün kontrol altına alınması için planlamalar masada duruyor. Aşı randevularına olan talebin azalmasıyla caydırıcı yasakların tekrar gelmesi gündeme geldi. Peki aşı olmayanlara yasak gelecek mi? İşte Kafe AVM, kamu binaları ve bankalar için alınması planlanan yasaklar...

Aşı olmayanlar kafe AVM, kamu binaları ve bankalara giremeyecek mi? Aşı randevularının azalmasıyla...
Aşı olmayanlar kafe AVM, kamu binaları ve bankalara giremeyecek mi? Aşı randevularının azalmasıyla...
GİRİŞ 09.06.2021 08:44 GÜNCELLEME 09.06.2021 08:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e  ulaşması için ve normal hayata dönülmesi için aşılama çalışmalarının devam etmesi gerekiyor. Yapılan toplantılarda aşı randevularına olan ilginin azalması dikkatlerden kaçmadı. Sağlık Bakanlığı, aşı takviminde 50 yaş altına geçti. Koronavirüs aşısına olan talebin azalması durumunda aşı vurulan vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapılması konusu gündeme geldi. Özellikle AVM’ler, devlet daireleri, bankalar, kafeler gibi kapalı alanlara girişte HES kodunda olduğu gibi benzer bir uygulama yapılabilmesi öngörülüyor. Peki aşı olmayanlar AVM, kafe, restoran, banka ve kamu binalarına giremeyecek mi? İşte bu sorunun yanıtı…

Aşıya Randevularına Olan İlginin Azalması Korkuttu!

Aşı randevularına olan ilginin azalması nedeni olarak orta yaş gruplarının aşıya olan duyarsızlığı gösteriliyor. Yapılan araştırmalarda 18-35 yaş arasının hem koronavirüs kurallarına hem de aşıya ilgili açısından en duyarsız kitle olduğu vurgulanıyor. Sosyal bilimciler aşı psikolojisinin benimsenmesi ve yaygınlaştırılması için bir takım yeni kararlar alınması gerektiği savunuyor.

Sonbahar aylarına kadar ülke nüfusunun yüzde 70’inin bağışıklık kazanması için vatandaşların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek aşı olması gerekiyor. Aksi takdirde aşı olmayanlara kısıtlayıcı yasakların gelmesi gündemde.

Aşı Olmayanlar AVM, Kafe, Banka Ve Kamu Binalarına Giremeyebilir!

Koronavirüs aşısı için beklenen ilginin olmaması durumunda aşı yaptıranlara pozitif ayrımcılık yapılması planlar dahilinde. Özellikle aşı sırası gelip olmayan vatandaşların  kapalı mekanlara girişte yasak gelmesi kararı alınabilir. Devlet daireleri, AVM’ler, bankalar ve faaliyetlerine başlayan birçok işletme HES kodu ile müşteri kabul ediyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu uygulamanın bir benzerinin aşı içinde uygulanabileceği konuşulanlar arasında. Aşıya erişimin yaygınlaştığı bugünlerde aşı yaptırmayanların sinema, tiyatro, spor müsabakası, konser gibi etkinliklere girememesine ilişkin kuralların gündeme gelmesi bekleniyor. 

Sağlık Bakanlığı Güncel Verileri Açıklıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre 8 Haziran itibariyle Türkiye’de toplam 31 milyon 327 bin aşı vuruldu. 1. doz uygulanan kişi sayısı 18 milyonu geçerken 2. doz aşısını olan kişi sayısı 13 milyon 276 bin oldu. İl il veriler Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesinden paylaşılırken  Türkiye’nin 18 milyon nüfusu ile en kalabalık ili olan İstanbul’da 3 milyon 66 bin kişiye 1. doz aşı uygulandı. İstanbul’un en yakın takipçisi ise 6 milyona yaklaşan nüfusu olan Ankara oldu.  Ankara' da toplam 2 milyon 630 bin aşı vurulurken 1. doz aşısı olan kişi sayısı 1.5 milyonu geçti. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye Aşı Tablosu İçin Tıklayınız.

Aile Hekimleri Aşı Yapmaya Başlıyor!

Vatandaşlar aşı sıraları geldiğinde devlet ve özel hastanelerden aşı randevusu talebi oluşturarak aşılarını vurulabiliyordu. Sağlık Bakanlığı yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Bakan Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aşıya erişimde yeni kolaylıklar sağlandığına dikkat çekerek " Biontech aşısı için artık kamu ve özel hastanelerle birlikte Aile hekimlerimiz de devrede. Bugünden itibaren e-nabız ve MHRS üzerinden randevu alabilirsiniz" dedi.

YORUMLAR 12
  • HAYDAR 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı yaptırmamak, yaptırmak kadar anayasal bir haktır. Tüm dünyada olağanüstü bir durum varmış gibi göstermek Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için. Baştan beri korku üretilerek , olaylar bin kat fazla abartılarak aşıya razı edilmek isteniyor. Uğur Şahin bile röportajında aşı olmamasının gerekçesini eveleyip geveleyerek açıklayamıyor (açın youtube'a bakınız) . Türkiyede ve dünyada binlerce tıp doktoru, virolog v.s. bu aşıya karşılar. Onların sözleri halktan gizleniyor. Bizde ise gözlerini büyüte büyüte, maden bulmuş gibi, insanları aşılamak için çaba sarfeden sözde ve hangi küresel amaca hizmet ettiği meçhul bilim adamlarının ekranlardan hipnoz yapmakla meşguller.
    Cevapla
  • Nevin Yayar 2 yıl önce Şikayet Et
    Acil kullanım onayı alan bu aşı adayları hukuken, tıbben ve vicdanen sadece gönüllülük esası ile uygulanabilir. Pozitif ayrımcılık ise haber içeriğinde verilen örneklerin tam tersine; dezavantajlı gruplar herkesin rahatça kullanabildiği bazı hakları çeşitli sebeplerden dolayı kullanamayabileceği için; onlar ancak bazı özel bir takım haklara sahip olurlarsa çoğunlukla gerçekten eşit olma şansını yakalayabilecekleri düşüncesiyle yapılır.
    Cevapla
  • Bir vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmayanların toplum sağlığını riske attığını iddia edenler bir tane yetkilinin açıklamasını söylesin. Hepsininde dediği aşı olanlarda virüsü yayıyor şeklinde. O zaman bu neyin iddiası anlamadım artık bölücülük yapmayı bırakın. Aşıya rağbet azaldıysa yaş ve meslek sınırını kaldırın isteyen randevu alsın yeterli sayıya ulaşmazsa bu gibi ayrımcılıkları o zaman konuşun. Saygılar
    Cevapla
  • ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    sanki aşı tek çözüm ille herkes olacak ,isteyen olur istemeyen olmaz yaşama hakkını'da elinden alın o zaman bu milletin, çok saçma işer ve yanış bir yere gidiliyor bırakın artık şu insanların yakasını sanki aşı olunca her şey normale dönecek kafası'da ayrı bir mesele,yeni dünya düzeni geliyor diyorsunuz ki bunu bizim yetkililer bile en başında söylüyordu, artık eski hayatı unutun o vakit yeniye adapte olmaya bakın bu corona saçmalığıyla fazla zaman harıcıyorlar.
    Cevapla
  • terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    bir çok ülke aşı bulamıyor bizde aşıya muhalefet aşı olmasa onada feryat e yani sabır lazım bu ülkeyi yönetmeye
    Cevapla
  • Doctor who 2 yıl önce Şikayet Et
    Medya sana öyle aktarıyor. Kimsenin aşı olmak istediği yok. Zorlamalarla korku pompalamayla ikna ediliyor kuru kalabalık. Hastalıktan korkan üç beş cahil dışında kimsenin o sıvıyı istediği yok. Diğer ülkelerde aşı zorlamasina karşı gösteriler düzenleniyor milyonlar. İnsanlar uyandı artık. Bırakın bu partizanlığı. Hepsi aynı bunların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak