Eyüp Çınar Altuntaş için son 39 gün! Hedef 2,2 milyon doları tamamlamak

Doğuştan SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan Malatyalı 7 aylık Eyüp Çınar bebek, yurtdışında tedavisinin yapılabilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor. Bir evladını SMA'dan kaybeden acılı anne ikinci kez aynı evlat acısını yaşamak istemiyor.

Eyüp Çınar Altuntaş için son 39 gün! Hedef  2,2 milyon doları tamamlamak
Eyüp Çınar Altuntaş için son 39 gün! Hedef 2,2 milyon doları tamamlamak
GİRİŞ 16.06.2021 17:37 GÜNCELLEME 16.06.2021 17:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Malatya’da yaşamını sürdüren SMA tip 1 hastası olan 7 aylık Eyüp Çınar için düzenlenen yardım kampanyası sosyal medya üzerinden hız kesmeden devam ediyor. Eyüp Çınar için zaman tükenirken, Altuntaş ailesi, çocuklarının sağlığına kavuşması için başlattıkları yardım kampanyasına destek bekliyor.

İlk Çocuklarını SMA hastalığından kaybettiler

Galip Yıldız Altuntaş çifti, bundan yaklaşık 11 yıl önce ilk doğan Elizan adlı kız çocuklarını o zaman tedavisi olmadığı için 1,5 yaşında SMA Tip hastalığından kaybetti. Altuntaş çifti, 6 ay önce dünyaya gelen Eyüp Çınar adlı erkek bebeklerinin tetkiklerini yaptırdı. Yapılan tetkiklerinde Eyüp Çınar bebeğe de SMA Tip 1 teşhisi konuldu.

Tedavi masrafları 2,2 milyon dolar

Bu çocuğunu da kaybetmek istemeyen aile, yaptıkları araştırmada bebeklerinin tedavisinin yurt dışında yapılabildiğini ancak tedavi masrafının 2,2 milyon dolar olduğunu ve ilacın verimlilik süresinin de 0-8 ay arası olduğunu öğrendi.

Eyüp Çınar için resmi izinli kampanya başlattılar

Resmi izinlerin alınmasıyla "Haydi Malatya Eyüp Çınar'a Yaşam Umudu Olalım" yardım kampanyası başlattıklarını ve 7 aylık süreçte gerekli olan paranın ancak yüzde 43'ünü toplayabildiklerini kaydeden anne Altuntaş, Kurban Bayramı'na kadar gerekli paranın toplanması gerektiğini söyledi.

Yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulunan acılı anne Altuntaş, ikinci kez evlat acısı yaşamak istemediğini ve 5 TL ile de olsa bebeklerinin tedavisi için başlatılan yardım kampanyasında destekte bulunmalarını istedi.

Baba Galip Altuntaş ise çocuklarını yaşatmak için başlattıkları kampanyanın valiliğin izniyle resmi bir şekilde devam ettiğini belirterek, çok fazla zamanlarının kalmadığını söyledi. Baba Altuntaş, 

Çınar artık makinaya bağlı bir şekilde bile artık öksüremiyor. Tükürüğünü yutamıyor bunu makinayla çekiyoruz. Günden güne de kasları kayboluyor. Tedaviye ulaşmak için yardım kampanyasını devam ettiriyoruz. Gerçekten çok kısa zamanda bunu bitirmemiz lazım. Gayet şeffaf bir şekilde bu kampanyayı sürdürüp, evladımızı tedaviye kavuşturarak, ablalarıyla birlikte oynamasını istiyoruz. Halkımızdan tek istediğimiz; kampanyaya destek versinler, Eyüp Çınar’ı kaybetmeyelim diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • Bursa 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yıl kurban kesmeyip parasını bu yavrucağa göndereceğim.
    Cevapla
  • özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Maaşallah helal olsun size
    Cevapla
  • Ankaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    İlacın sahibi Johnson&Johnson firması. Ve ilacın fiyatının maliyetiyle ilgili olmadığını açıkladılar. Yani demek oluyor ki, ilacın pahalı olmasının tek sebebi bu firmanın tekel olması. SMA hastaları için devlete baskı yapılacağına bu firmaya baskı yapılmalı. Hem de tüm dünyada. Rabbim şifa versin yavrumuza.
    Cevapla
  • habiblacin 2 yıl önce Şikayet Et
    23 milyon tl para bu nasıl bir ilaçtır o ilacı satanlara o parayı yedirtmesin allah
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    devletin bu konuda öncü olması lazım, çaresi olan bir hastalıktan göz göre göre ölüme gidilmez bu zamanda
    Cevapla
  • mtdrgn 2 yıl önce Şikayet Et
    bir hastalık 2.2 milyon dolara mı tedavi ediliyor? insanın değeri yok ama sağlık sektörü sizde de insanları kazıklamıyor mu?
    Cevapla
  • Mehmet Karahanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Alınan sadece ilaç bedelidir. İlaç bedelinin yanında tedavi süresi boyunca konaklama masrafı olarak 500bin Dolar daha talep edilmektedir. Ayrıca ilacın iyileştirme garantisi verilmemektedir. Cenab-ı Allah, iki yoldan hayırlı olanını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini