Beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandı

Amerika'nın Teksas eyaletinde yaşayan evli ve bir çocuk babası 36 yaşındaki Daniel Porter nadir görülen bir beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu düşündü. Porter'ın hafızasından 20 yıl silindi.

Beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandı
Beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'lı yıllarda olduğunu sandı
GİRİŞ 09.07.2021 11:50 GÜNCELLEME 09.07.2021 12:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Evli ve bir çocuk babası Daniel Porter, nadir görülen bir beyin rahatsızlığı nedeniyle bir sabah uyandığında 1990'larda olduğunu düşündü. Eşi Ruth'un yanında uyanan Porter, eşinin kim olduğunu ve nerede olduğunu bilmiyordu. Porter, 16 yaşında olduğunu ve okula gitmek için hazırlanması gerektiğini düşündü. Eşi, Porter'in kaçırılmadığına ve onun karısı olduğuna ikna etmek zorunda kaldı. Porter, aynaya ilk baktığında neden yaşlı ve şişman olduğunu sordu..

Avustralya'da bir bebek saç kurutma makinesi yüzünden yandı!Avustralya'da bir bebek saç kurutma makinesi yüzünden yandı!

HAFIZA KAYBI 1 YIL SÜRDÜ

Doktorlar, Porter'in kısa süreli bir hafıza kaybı yaşadığını ve 24 saat içinde normale döneceğini söyledi. Fakat Porter'in hafıza kaybı 1 yıl boyunca sürdü. Ruth, eşinin hafızasından 20 yılının silinmesine dair şunları söyledi: "Bir sabah uyandı ve kim olduğu ya da nerede olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Kafası çok karışıktı. Odayı tanımadığını söyleyebilirim. Ya sarhoş olduğunu ve bir kadınla eve gittiğini ya da kaçırıldığını düşündü. Bir kaçış yolu aradığını görebiliyordum.'' Porter, hafıza kaybı yaşadıklarında ebeveynlerinin çiftliğinde kaldıklarını bu yüzden Porter'i ikna etmenin kolay olduğunu söyledi. Ruth, Porter'in ailesine inanmasına rağmen, bir kızı olduğundan ve köpeklerinden korktuğundan haberi olmadığını söyledi.  

HAFIZA KAYBI YÜZÜNDEN İŞİNDEN OLDU

Porter, 2006'da her ikisinin de çalıştığı Walmart'ta Ruth'la tanışması ve 2007'deki düğünleri de dahil olmak üzere sevdikleriyle olan anılarını kaybetmenin yanı sıra, eğitimine dair tüm hafızasını da kaybetti ve işitme uzmanı olarak çalışmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Ruth, Daniel'i eski mahallesinde gezdirerek ve onu arkadaşlarıyla yeniden tanıştırarak bazı anılarını geri almasına yardım etmeye çalıştı. Ruth, ''Bu durum garip çünkü benim eski bir ilişkim var ama Daniel yeni bir ilişki içinde' dedi. Porter, hafızasını kaybetmeden önce kızının doğum günü için hediye almıştı fakat hafızasını kaybedince hediyeleri koyduğu yeri bulmaları 4 ay sürdü. Kızı için ayakkabı alan Porter, hediyeleri bulduğunda ise ayakkabılar kızına küçük geldiği için kullanamadı.

KİŞİLİĞİ DEĞİŞTİ

Ruth, Porter'in hafıza kaybı nedeniyle kişiliğinin de değiştiğini mesela artık yemekte farklı zevklere sahip olduğunu dile getirdi. Porter'in işini kaybetmesi, aileyi maddi zorluğa sokunca ebeveynlerinin çiftlik evine taşındılar. Dailymail'in haberine göre, taşındıkları ay ise Porter'in epilepsi nöbetleri başladı. Ruth, nöbetlerin oldukça şiddetli başladığını ve bir epilepsi nöbetinin sırtında disk kaymasına neden olduğunu söyledi.

BEYNİ 20 YILLIK ANILARI TARADI

Ruth şöyle dedi: "Bir bastonla yürüyor ve biraz da yaşlı bir adam gibi. Yaklaşık altı ay boyunca bununla ve tüm diğer şeylerle arka arkaya uğraştı ve sanki beyni artık bunu yapmak istemediğini söyledi ve 20 yıllık anıları taradı. İnsanların travma geçirdiklerinde hafızalarını kaybedebileceklerini biliyordum ama bunun 20 yıllık hafıza kaybına neden olabileceğini bilmiyordum. Travmanın üstesinden gelmenin yardımcı olup olmayacağını görmek için terapiye gidiyor ama hatırlayamadığınız şeyler üzerinde çalışmak onun için zor'' dedi.

YORUMLAR 2
  • Ahmet YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazen bende istiyorum tüm yaşadıklarım silinse, bu insanlardan çektiğimin hepsini unutsam diye.
    Cevapla
  • ceyar 2 yıl önce Şikayet Et
    şükredecek ne kadar çok şeyimiz var değil mi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi