Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 'Geri dönüşüm amca'yı ziyaret etti

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ilçede 40 yıldır otomobil lastiği tamiri yapan ve 'Geri dönüşüm amca' olarak tanınan Ahmet Güner'i iş yerinde ziyaret ederek, geri dönüşüm çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 'Geri dönüşüm amca'yı ziyaret etti
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı 'Geri dönüşüm amca'yı ziyaret etti
GİRİŞ 10.07.2021 14:04 GÜNCELLEME 10.07.2021 14:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tuzla Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "geri dönüşümcü amca" olarak tanınan Güner, Yayla Mahallesi’nde bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor. Otomobil lastiklerini tamir ederken ortaya çıkan atıkları kutularda biriktirerek, geri dönüşüme kazandıran Güner, komşularının bu amaçla kendisine getirdiği ürünleri de ayrıştırıyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Yazıcı, çok önemli bir zanaatkarla bir araya geldiklerini belirtti.
 

Başkan Şadi Yazıcı kepçeyi vurdu: Tuzla'da kentsel dönüşüm hızlanıyor Başkan Şadi Yazıcı kepçeyi vurdu: Tuzla'da kentsel dönüşüm hızlanıyor

ÇEKİRDEKTEN YETİŞME BİR ZANAATKAR

Tuzla'da çalışan Güner'in, geri dönüşümdeki amacını kendisine anlattığını ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti: "Kendileri lastik tamiri ve değiştirilmesi konusunda bir zanaatkardır. Çekirdekten yetişme ve inşallah Rabbim sayılarını artırsın. Böylesine önemli bir konunun altını çizerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu 'Sıfır Atık' projesi ile 'en iyi kazanç tasarruftur' düşüncesi ile yapılanlar, ülke ekonomisi ve çevreye katkısı açısından mükemmeldir. Ben tebrik ediyorum."Güner ise geri dönüşüm atıklarını çöpe attığında içinin rahat etmediğini belirtti. Bir gün kendi kendine düşündüğünü aktaran Güner, "Türkiye'de benim gibi lastik tamiri yapan, 5 bin kişi vardır. Fazlasını düşünmedim. 5 bin kişi, ayda 5 kilo toplamış olsa... 5 bin kişinin topladığını toprağa atarsanız, o toprak ne hale geliyor? Biriktirip geri dönüşüme gönderdiğimizde ise ülkemize bir katkı sağlanıyor. O şekilde başladım." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bence 2 yıl önce Şikayet Et
    akp li değilim ama bir Tuzlalı olarak Şadi başkanı takdir ediyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...