Milli Eğitim Bakan yardımcısı olan Ahmet Bilgili ile ilgili yürekleri ısıtan detay

Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Milli Eğitim Bakanı yardımcılığına atanan isimlerden biri Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili'nin eşi Hamide Bilgili ile Etiyopya asıllı Adem'e koruyucu aile oldukları ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakan yardımcısı olan Ahmet Bilgili ile ilgili yürekleri ısıtan detay
Milli Eğitim Bakan yardımcısı olan Ahmet Bilgili ile ilgili yürekleri ısıtan detay
GİRİŞ 06.08.2021 18:01 GÜNCELLEME 06.08.2021 18:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevden affını istemesi üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mahmut Özer göreve getirildi.

Prof. Dr. Ahmet Bilgili de bakan yardımcılığına getirildi. 

Prof. Dr. Ahmet Bilgili ve eşi Hamide Bilgili doğduktan sonra annesi tarafından hastanede terk edilen Etiyopya asıllı Adem'e koruyucu aile oldular.

Adem'i üçüncü çocukları olarak benimseyen Bilgili ailesi 2016'dan bu yana üçüncü çocuklarıyla ikinci baharlarını yaşıyor. 

Ahmet-Hamide Bilgili çifti, İstanbul'da bir hastanede 2014'te dünyaya gelen ve annesi tarafından terk edildikten sonra Aile Bakanlığı'nın koruması altına alınan, ardından da Gönüllüler Platformu'na ait Çocuk Evine yerleştirilen çocuğa, 2016'da koruyucu aile oldu.

Biyolojik çocukları Yunus Emre ile Zeynep'in büyümesi üzerine evdeki çocuk sesi eksikliğini Adem ile dolduran çift, iyi bir gelecek hazırlamak istedikleri üçüncü çocuklarının adeta üzerine titriyor. Çocuk büyütmedeki bilgi ve tecrübelerini geliştirerek yeni çocuklarına aktaran çiftin diğer iki çocuğu da Adem'e abla ve ağabeylik görevlerini tam anlamıyla yerine getiriyor.

"ONLAR ALLAH'IN BİR EMANETİ"

2018'de AA muhabirine toplumda koruyucu aile modeline olan duyarlılığın zenginleştirilmesi gerektiğini dile getiren Bilgili, Adem'e Allah'ın bir emaneti olarak baktıklarını şu sözlerle vurgulamıştı;

"BUNU NE PARAYLA, NE MAKAMLA ÖLÇEMEZSİNİZ"

Bir de işin manevi kısmı var. Doğurmadığınız bir çocuğu yetiştirip topluma armağan edeceksiniz. Hayırlı bir evlat beklentisi içerisinde bu çocuğu yetiştireceksiniz, manevi tatmin olarak bundan daha güzel bir şey olamaz. Bunu ne parayla ne makamla ölçemezsiniz. Bundan daha iyi bir toplumsal hizmet ve hayır hizmeti olamayacağını düşünüyorum.

YORUMLAR 3
  • Sezgine 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük fedakarlık, şefkat ve merhamet. Evli çocuklarının yuvasına musallat olan aileler var. Utanarak yazdım bu cümleyi ama. Gençlerin boşanmalarına dahi sebep oluyorlar. Her şeyleri ne müdahale ederek. Aliversinler şöyle gonullerine göre bir çocuk. Koruyup kollasinlar ikinci baharları olsun bu çocuk. Gelinlerine, damarlarına da rahatlık versinler. Yok sıkılıyoruz. Yok bunaliyoruz.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah kolaylik versin bunada bir kulp bulmazlar umarim
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman yüreği. Allah ömrünüzü bereketlendirsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi