Bursa'da yol kenarında bulunan bebek devlet korumasına alındı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde geçen hafta cumartesi günü yol kenarındaki çalılıklar arasında poşet içinde bulunan kız bebek devlet korumasına alındı. Kız bebeğe yüzündeki gamzeler nedeniyle 'Gamze' ismi verildi..

Bursa'da yol kenarında bulunan bebek devlet korumasına alındı!
Bursa'da yol kenarında bulunan bebek devlet korumasına alındı!
GİRİŞ 10.08.2021 11:31 GÜNCELLEME 10.08.2021 11:40
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, geçen hafta cumartesi günü, çalılıklar arasında poşette bulunan kız bebek, koruma altına alındı. Bebeğe yüzündeki gamzeler nedeniyle 'Gamze' ismi verildi. Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Seher Uğurlu, Bulunma haberi basında yer aldıktan sonra bizi sürekli arayan aileler 'süt anne olmak' istediklerin söyleyip ısrarcı davrandılar. Bazıları ise bebeğin beslenmesi için yardım gönderiyorlar” dedi.

Bursa'da 3 günlük bebeği yol kenarına attılar! Talihsiz bebeği çiftçiler bulduBursa'da 3 günlük bebeği yol kenarına attılar! Talihsiz bebeği çiftçiler buldu




KÜVEZDE TEDAVİYE ALINDI

Orhangazi ilçesi Gedelek Mahallesi’nde çiftçiler, geçen hafta cumartesi günü akşam saatlerinde Gürle yolu kenarında bebek sesi duydu. Sesin geldiği yere doğru giden çiftçiler, çalılıkların arasında poşette bebekle karşılaştı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından bebek, Orhangazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 3 günlük olduğu belirlenen kız bebek, kadın doğum servisinde kuvözde tedaviye alındı.

İSMİNİ GAMZE KOYDULAR

Orhangazi Devlet Hastanesi'nde kontrolleri yapılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen bebek, Bursa Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kurum görevlileri, güldüğü zaman yüzünde oluşan gamzeler nedeniyle bebeğe gamze ismini verdi.

BEBEĞİN SAĞLIĞI İYİ

Gamze bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve görevliler tarafından bebeğin durumunun sürekli izlendiğini belirten Sırameşeler Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Seher Uğurlu, "Bebeğimiz bulunduğunda aç değilmiş, karnı tokmuş. Sağlık durumu gayet yerindeydi. Geldiğinden beri de sağlık durumu gayet iyi. Bebeğimiz gamzeli olduğu için anneler kendi arasında ona ‘Gamze’ ismini verdi. Şu an her şey yolunda. Bebeğimiz bulunduktan sonra, özellikle konu basına yansıdıktan sonra Bursalılar özverili davrandılar ve sürekli bizleri aradılar. Süt anne olmak istediklerini söylediler. Çocuk için tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bağış yardımları da gelmekte. Bu anlamda herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende isterdim evlat edinmek, Bir abisi ve bir Ablasi da olurdu. Amam malesfe benim gibi sirada ve cocugu olmayan daha fazla. Allah cocugu olmayan bir aileye nasip etsin, onlar cocuk sevgisine hasret, cocuk da Sevkatli bir Anneye ve koruyucu Babaya hasret.
    Cevapla
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede olsak alip yetiştirmek isterdim. Yurt dışındayım ve 6 yaşında Afganlı bir çocuğa koruyucu ailelik yapıyoruz. Bundan da çok büyük mutluluk yaşıyoruz. Bir cocuk icin aile ortamı çok önemli. Vatanımda böyle olayları duydukça üzülüyorum. Rabbim yavrusunu dışarı atanları ıslah etsin.
    Cevapla
  • 08 Lİ 2 yıl önce Şikayet Et
    kedinin bile yavrusunu yanından alıp sevsek tırmalıyor tedirgin oluyor, bunlar hayvandan bile aşağı mahluk.
    Cevapla
  • Halil 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu hale nasıl geldik? Bir anne bebeğini nasıl böyle vicdansızca meydanda bırakabilir? Allah vicdan ve izan versin.Rabbim bahtını açık ömrünü bereketli kılsın inşaallah.Allahtan korkmayan,insandan utanmayan heva ve nefsinin peşinde koşan insan demekki her şeyi yapabiliyor.Allah ıslah etsin!
    Cevapla
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah' ın verdiği canı ancak Allah alır. Çalılıklara bırakan anne müsveddesi acaba şimdi ne yapıyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi