Kadınsın yapamazsın diyenleri dinlemedi! 3 yıldır oto tamirciliği yapıyor

Bolu'da memur ailenin tek kız çocuğu olan 25 yaşındaki Yemen Gül çocukluk hayali olan oto tamir ustalığını tüm engellere rağmen mesleği haline getirdi. 'Kadınsın sanayide yapamazsın' diyenlere rağmen Gül Bolu'nun tek kadın ustası oldu..

GİRİŞ 23.08.2021 15:25 GÜNCELLEME 23.08.2021 15:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bolu’da memur ailenin tek kız çocuğu olan Yemen Gül, çocukluk yıllarından itibaren otomobillere olan düşkünlüğünü meslek haline getirdi. Ailesinin öğretmen olmasını istediği Gül, bozulan araçları tamir etmek hayalini önce arkadaşıyla aldığı orta hasarlı araçları tamir ederek başladı. Kadın olması sebebiyle iş başvuruları kabul edilmeyen Gül, uzun yıllar kendi imkanlarıyla ve sanayideki ustaları izleyerek deneyim kazandı. Bir süre Ankara’da oto sanayide çalışan genç kadın daha sonra memleketi Bolu’ya geri döndü. Mesleğini çok seven ve tüm engellemelere karşı yılmayan Yemen Gül, başvuru yaptığı araç bakım servisi tarafından işe alındı. 3 yıldır mesleğini severek yapan Gül, "Tam uzmanlaştığım bir konu yok ama inceliklerini öğrenmeye çalışıyorum" dedi. 

Baba kız tarlada buldu! 1 kilo 372 gramlık domates görenleri şok ettiBaba kız tarlada buldu! 1 kilo 372 gramlık domates görenleri şok etti

  

ÇOK FAZLA ZORLUKLA KARŞILAŞTIM 

Ailesinin kendisini desteklediğini ancak mesleğe başlarken çok zorlandığını söyleyen Gül, "Küçüklüğümden beri bu işi yapmak istedim. Mesleğimi çok severek yapıyorum. Arabam olsun, ehliyetim olsun diye hayal ederdim. Bununla ilgili herhangi bir eğitimim olmadı ama ilk başta arkadaşımın yanında başladım. Orta hasarlı araçları onunla birlikte topladık. Ankara’da da çalıştım ama Bolu’da yaşamak istediğim için buraya geldim. Aslında çok fazla zorluklarla karşılaştım. 'Kadınsın sanayide ne işin var? Erkek işi' diye çok fazla söylediler. Ama ailem her zaman beni destekledi. Üniversiteye gitmeden önce de pek çok yere başvurdum. 'Beni alın, öğretin' dedim ama onlar da aynı şekilde 'kadınsın, sanayide yapamazsın' diye tepkiler gösterdiler. Ama bir şekilde öğrendim. Çok zorlandığımı söyleyemem, yapabiliyorum" dedi. 


   
MÜŞTERİLER ŞAŞIRIYOR

 Araçlarını tamir ettirmek için gelen müşterilerin şaşırdığını söyleyen Gül, "Gerçekten beni ilk baştan beri çok güzel karşıladılar. İş arkadaşlarım da çok olumlu yaklaştılar. Tabi ki ilk başta şaşırdılar. Gelen müşteriler de şaşırıyor. Beni tanıyanlar ve bu işi yaptığımı öğrenenler de çok şaşırıyorlar. Bakımları yapabiliyorum. Baskı balata, şanzıman yapabiliyorum. Tam uzmanlaştığım bir konu yok ama inceliklerini öğrenmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı. 
   
DİĞER KADINLARA TAŞ ÇIKARIR 

Yemen Gül ile birlikte çalışan 30 yıllık usta Oktay Türkmen, "Çok iyi, başarılı birisi. Anlaşabildikten sonra her şey normal. Eli yatkın. Diğer kadınlara taş çıkarır. Bu işler görmeyle öğrenilir. O da yetenekli. Anahtar tutmayı çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • sevgi 2 yıl önce Şikayet Et
    bizde kadınlar ağır işte çalışmaz. eski sosyalist ülkelere gidince kadını nasıl çalıştırdıklarını görebilirsiniz.
    Cevapla
  • hbr 2 yıl önce Şikayet Et
    çocukluk hayali oto tamircisi olan bir kadın enteresan
    Cevapla
  • saru 2 yıl önce Şikayet Et
    ANAHTAR TUTMAYI IYI BILIYOR ne DEMEKKI?
    Cevapla
  • Dermanbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Evde oturup TV basindan kalkmayanlara örnek olur insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim