Cemil İpekçi'den ikinci türban çıkışı

'Kadın olsaydım başörtüsü takardım' sözleriyle gündeme oturan modacı Cemil İpekçi bir takım çevrelerin 'hedefi' olmasına rağmen fikrinden asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Cemil İpekçi'den ikinci türban çıkışı
Cemil İpekçi'den ikinci türban çıkışı
GİRİŞ 16.04.2008 16:40 GÜNCELLEME 17.09.2018 18:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2008’in ilk günlerinde ‘başörtüsü serbestliği’ ve ‘muhafazakar eşcinsellik’ üzerine söylediği sözlerle bir anda gündeme oturan ünlü modacı Cemil İpekçi’den yine gündem olacak açıklamalar geldi.

Daha önce Haber7.com yazarlarından Turgay Güler’in Haber 7 TV’de yayınlanan ‘SIRADIŞI’ programında üniversitelerde türban serbest bırakılana kadar defile yapmayacağını açıklayan ve bir anda gündeme oturan ünlü modacı Cemil İpekçi kaleme aldığı yazıda aylar sonra yeniden görüşlerini açıkladı.

'FİKİRLERİMİ İKTİDARA BAĞLADILAR'

Guardinatürk adlı internet sitesinde kaleme aldığı, “Cemil İpekçi türban taksın(!)” başlıklı yazıda, Türkiye’de düşünce özgürlüğünün olmadığını geçen üç dört ay içerisinde daha iyi anladığını ifade eden Cemil İpekçi, cinsel seçiminden dolayı doğrudan saldırılara maruz kaldığını ve bu düşüncelerini dile getirmesini iktidara bağlayanlar olduğunu söyledi.

Yazısında, türbanla ilgili sözlerinden sonra, kendisini AKP’ye yaranma ve bunun karşılığında ihale almakla itham edenlere açıkça çağrıda bulunan İpekçi, fabrikatör değil sanatçı olduğunu ve ihale almaya kalksa bile üretim yapacak kapasitesi olmadığını, küçük bir dükkânda ömrünün sonuna kadar emeğiyle tasarımlarıyla yaşadığını belirtti.

'ASLA VEZGEÇMEYECEĞİM'

“Doğru bildiğim şeyleri söylemekten asla vazgeçmeyeceğim. Düşüncelerim beni ben yapan en önemli şeydir. Kendimden vazgeçemem.” diyen ünlü modacı İpekçi geçmişten beri düşünce ve defilelerinde, cinsel ayrımcılığa da, ırk ayrımcılığına da, dinsel ayrımcılığa da karşı durduğunu söyledi.

“Benim bulunduğum yer özgürlüklerin yanıdır. Bir türbanlı, türbanlı olmayana karşı bir zorlayıcı girişimde bulunursa, o zaman kimin yanında yer alacağım bellidir. Bir inanan, bir inanmayana baskı uygularsa da mağdur olanın yanında yer alırım.” sözleri ile düşüncelerinden vazgeçmediğini belirten İpekçi geri adım atmayacağını da ünlü Fransız düşünür Voltaire’in şu sözleri ile açıkladı; “Ben bugün de bu sözün altına imzamı atıyorum, bugün de hala bu sözün berraklığıyla tavır alıyorum.”

İpekçi'nin yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

KONUYLA İLİŞKİLİ HABER
 

Türban yasağı kalkmazsa defile yok
Haber 7 Televizyonunda yayınlanan Sıradışı programına konuk olan ünlü modacı Cemil İpekçi üniversitelerde türban serbest bırakılana kadar defile yapmayacağını açıkladı


Haber 7

 

 

 

 

 

YORUMLAR 2
  • burcanburcan 16 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİKLER. Samimi,dürst,demokratik ve insanhaklarına değer verdiğiniz için sizi kutluyorum.Sizi örnek alabilirler,bazı aydın geçinenler...
    Cevapla
  • ERDAL ARCIN 16 yıl önce Şikayet Et
    YAZIK. Her ne kadar Cemil ipekçinin davranışını tasvip etsemde bizim üzerimizde sadece marjinal yaşayanların desteği kaldığı için üzgünüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"