134 kiloya ulaşan babaanne ve torunu aynı gün obezite ameliyatı oldu

Afyon'da yaşayan 60 yaşındaki Keziban Tuluk ve 21 yaşındaki torunu Firdevs Tuluk 134 kilograma ulaşınca fazla kilolarından kurtulmak için obezite ameliyatı olmaya karar verdiler. Aynı gün ameliyat olan babaanne torunun amacı sağlıklı olmak.

134 kiloya ulaşan babaanne ve torunu aynı gün obezite ameliyatı oldu
134 kiloya ulaşan babaanne ve torunu aynı gün obezite ameliyatı oldu
GİRİŞ 29.08.2021 10:23 GÜNCELLEME 29.08.2021 10:23

134 kilogram ağırlığındaki babaanne Keziban Tuluk ve torunu Firdevs Tuluk, fazla kilolarından kurtulmak için Özel Egekent Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Birsen’e başvurdu. Obezite nedeniyle şeker, hipertansiyon, karaciğer yağlanması gibi yandaş rahatsızlıkları bulunan Keziban Tuluk ve görünümünden dolayı kilosundan rahatsızlık duyan Firdevs Tuluk’un, hastanede gerekli tetkik ve incelemelerin yapılmasının ardından obezite ameliyatı olmasına karar verildi. Aynı gün, arka arkaya ameliyat olan babaanne ve torunu, başarılı geçen ameliyat sonrası 2 günün ardından hastaneden taburcu edildi.

63 yıllık evli çifti ölüm bile ayıramadı! Yarım saat arayla hayata veda ettiler63 yıllık evli çifti ölüm bile ayıramadı! Yarım saat arayla hayata veda ettiler

 
TEMEL İHTİYAÇLARIMI GİDEREMİYORDUM 

Obezite nedeniyle yaşadığı rahatsızlıkların yaşam kalitesini düşürdüğünü dile getiren babaanne Tuluk, “Yaşımın da ilerlemesiyle yaşadığım rahatsızlıklar beni zorluyordu. Yürümek, merdiven çıkmak ve bunun yanında temel ihtiyaçlarımı gidermekte güçlük çekiyordum. Torunum gerekli araştırmaları yapmış ve Onur Bey’i görmüş. Bir anda karar verdik ve ameliyat olduk. Tek isteğimiz sağlığımıza kavuşmak. Başarılı ameliyatlarından dolayı doktorumuza ve ekibine ilgilerinden ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi. 


 
BAŞARILI BİR OPERASYON GERÇEKLEŞTİRDİK

Doç. Dr. Onur Birsen, “İlk defa babaanne ve torunu, birlikte obezite ameliyatı olmak için başvurdular. Babaanne Keziban Hanım’da şeker, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, artrit gibi yandaş hastalıkları mevcuttu. Torun Firdevs Hanım’da ise yaşı gereği yandaş hastalıklar henüz oluşmamıştı. Her iki hastamızı da başarılı obezite ameliyatı yaptıktan 2 gün sonra gülerek taburcu ettik. Kendilerine sağlıkla kilo vermeler diliyorum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı