Yaz ayında 5 bin 208 TL doğalgaz faturası geldi! Vatandaş neye uğradığını şaşırdı

Ataşehir'de yaşayan Eren Erbey yazın 50 TL gelen doğalgaz faturasının bu kez 2 ay için 5208 TL gelmesi üzerine neye uğradığına şaşırdı. Erbey İGDAŞ'a yaptığı itiraz üzerine de faturanın doğru olduğu yanıtını alınca işin içinden çıkamadı

GİRİŞ 02.09.2021 15:18 GÜNCELLEME 02.09.2021 16:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ataşehir’de yaşayan Eren Erbey, yaz aylarında evine ortalama 50 TL gelen doğalgaz faturasının bu kez iki ay için 5 bin 208 TL gelmesi üzerine neye uğradığına şaşırdı. Eren Erbey İGDAŞ’a yaptığı itiraz üzerine faturanın doğru olduğu yanıtını aldı. Aldığı cevap ile işin içinden çıkamayan Erbey sorununun çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Trabzon'da bir esnaf dükkanına bu yazıyı astı, aylık cirosu arttı!Trabzon'da bir esnaf dükkanına bu yazıyı astı, aylık cirosu arttı!



2 AYLIK FATURA 5208 TL


Ataşehir İçerenköy Mahallesi’de kıraathane işleten Eren Erbey evine yaz ayında 2 aylık doğalgaz faturasının 5 bin 208 TL gelmesi üzerine neye uğradığına şaşırdı. Yaz ayında sadece sıcak su kullanımından dolayı ortalama 50 TL doğalgaz faturası geldiğini belirten Eren Erbey 2 ay için gelen tutar üzerine İGDAŞ’a itirazda bulundu. Erbey, İGDAŞ’dan faturanın doğru olduğunu, itiraz için öncelikle faturanın ödenmesi gerektiği yanıtını aldı. Faturanın geldiği daireden taşınmasına rağmen 5 bin 208 TL'yi ödeyemediği için abonelik işlemlerini sonlandırmayan Eren Erbey faturada oluştuğunu iddia ettiği yanlışlık için yetkililerden yardım bekliyor. 
 
YANLIŞLIK OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR AMA...

Fatura sahibi Eren Erbey, “Abonelik sözleşmesini iptal etmek için İGDAŞ’a gittik. Bu faturada bir gün öncesinde gelmiş, bir yanlışlık olduğunu düşündüm ve önemsemedik. İptal ettirmek için gittiğimde 5 bin 208 TL borcumuz olduğunu ve bu faturanın da 60 günlük bir fatura olduğu söylendi ve bu fatura zamanında bayram sürecinde de tatil bölgelerindeydik. Gün içerisinde çalıştığımız için sabah çıkıyoruz akşam eve geliyoruz zaten ev gün içerisinde boş kalıyor. Böyle bir faturanın kesinlikle bizim olacağını tahmin etmiyoruz zaten. İGDAŞ’da geçmişe dönük faturalara baktığımızda bu dönemlerde 50 TL ortalama fatura geldiğini gördük ve yetkililerde faturada bir yanlışlık olabileceğini söylediler. Fakat buradaki aboneliğimi kapatabilmek için önce faturamı ödememi daha sonra itiraz etmem gerektiğini söylediler. Ama ben kullanmadığım sorumlu olduğum bu tutarı ödemek istemiyorum” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik zamları neden gündeme gelmiyor
    Cevapla
  • mehmet niyazi 2 yıl önce Şikayet Et
    su elektiriğide geçti ondan niye bahsetmiyorsunuz
    Cevapla
  • Bir Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    ilk ve son endeks doğru ise belirtilen miktar kadar yakmıştır. ilk son endeksini sayaç üzerinden kontrol etsin bu kadar basit
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    mahkemeye verin, hayatın olağan akışına aykırı bir fatura, tüm gün kombi yansa aylık o kadar fatura gelmez kışın
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne mahkemesi la, sen ayda mı yaşıyorsun. Ömrün biter o dava bitmez. Bitse bile parayı faizi ile, artı karşı tarafın avukat parasını ödersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Fidan: Netahyahu bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışıyor