Son Osmanlılılar cenazede GALERİ

Son Osmanlılar, Osmanlı padişahı Sultan Abdülmecid’in torunu Rana Hanımsultan’ın cenazesi nedeniyle Teşvikiye Camii’nde kılınan namazda biraraya geldi.

Son Osmanlılılar cenazede GALERİ
Son Osmanlılılar cenazede GALERİ
GİRİŞ 18.04.2008 04:45 GÜNCELLEME 18.04.2008 04:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülmecid’in padişah olmayan oğlu Selim Süleyman Efendi’nin torunu Rana Eldem’in cenazesi, Beşiktaş’taki Yahya Efendi Haziresi’nde toprağa verildi. Eldem için Teşvikiye Camii’nde düzenlenen törende, kızı Ceyda Eldem ile Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan oğlu Prof. Dr. Edhem Eldem ve eşi Sedef Eldem taziyeleri kabul etti.


GALERİ İÇİN TIKLAYIN


Törene, son Osmanlı padişahı Vahdettin ile son halife Abdülmecit’in torunları Neslişah Osmanoğlu, tekerlekli sandalye ile getirildi. Neslişah Osmanoğlu’nu tören boyunca kızı Prenses İkbal yalnız bırakmadı. 


Törene, Abdülhamit’in torunu küçük Neslişah Sultan, Enver Paşa’nın torunu Arzu Enver Erogan ve eşi Ömer Erogan, Osmanlı hanedanı üyelerinden Osman Osmanoğlu ve Resan İris, şehzade Kayıhan Osmanoğlu, Bezmi Alem Sultan’ın oğlu Cengiz Baransel, Sultan Reşat’ın torunu Emel Osmanoğlu da katıldı.


Rana Eldem’in cenazesi, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Beşiktaş’taki Yahya Efendi Haziresi’nde annesi Emine Naciye Sultan’ın yanında toprağa verildi. Eldem’in cenazesinin buraya defnedilmesi için Bakanlar Kurulu’ndan karar çıktığı belirtildi. 


Osman Osmanoğlu, Anadolu Ajansı’nın sorusu üzerine Rana Eldem ile bir ay önce görüştüğünü belirterek, “Ölümü biraz ani oldu, çünkü herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Merdivenlerden düştü ve ameliyatlardan sonuç alınamadı” dedi.


Sultan Abdülmecit’in padişah olmayan oğlu Selim Süleyman Efendi’nin kızı Emine Naciye Sultan, Enver Paşa ile evlendi. 


Enver Paşa’dan 3 çocuk dünyaya getiren Emine Naciye Sultan, Enver Paşa’nın Tacikistan’da vefat etmesi üzerine kayınbiraderi Mehmet Kamil Killigil ile evlendi.


Bu evlilikten 1926 yılında Paris’te dünyaya gelen Rana Hanımsultan, Sorbonne Üniversitesini bitirdi. Rana Hanımsultan, 1949’da diplomat Osman Sadi Eldem ile evlendi. 


Rana Eldem ve Sultan Vahdettin’in torunu Hümeyra Özbaş’ın, çıkarılan özel bir izinle 1939 yılında ülkeye girişlerine izin verildi.

YORUMLAR 18
  • hikmet basiret 16 yıl önce Şikayet Et
    Kanı kutsallaştırmak . bazılarının yorumlarına bakıyorum .Seyyidlermiş laf edemezmişsin ,nereden çıkarıyorsun bunu Ebu Lehepten daha fazla kimse seyit olamaz ,ama hakkında bela okuyan sure var .Kaldıki İslamda ırkçılık yoktur .Eğer ırk dersen Bunların tipine baksan bırak Arabı ,Türkten çok İngilize benziyorlar ,eğer mesele Osmalıya hürmet ise yanlışlarına karşı çıkmakla beraber yaptıkları şükranla ve dua ile karşılarız.Ölen kişiye rahmet dileriz .Ama kanı kutsallaştıran zihniyete karşı çıkarız .
    Cevapla
  • sibemol2 16 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesin!!!!!!!!!!. osmanlı aleyhtarlarına diyeceğim şudur ki ayıp!!! niye mi? çünkü sana miras bırakmış istanbul gibi peygamber hadislerini süsleyen bir şehri..... türk adını ve müslümanlığı araplardan bile daha fazla şahlandırmış!!!! YANİ DİNİMİZİ VE TÜRKLÜĞÜMÜZÜ EN İYİ SAVUNAN YAYAN GELMİŞ GEÇMİŞ EN BÜYÜK CİHAN DEVLETİ OSMANLI İMPARATORLUĞUDUR!!!!!!!!GELECEKTE DE TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ OLACAKTIR (İNŞALLAH!!!) ..:::ERCAN:::..
    Cevapla
  • Fikri Özgür 16 yıl önce Şikayet Et
    Yadigâr-ı Osmanlı. Tutup bir gece vakti vahşice ensesinden, Kovduk memleketinden Hanedan-ı Osman’ı. Asırlarca cihanı titrettiği sesinden, Utanıp, sıkılmadan yaşattık rezil an’ı Hüzünlü Şehzadeler; naif, zarif Sultanlar… Gönderdik düşünmeden gâvuristan iline Ah efendim suçluyum, sizi başka kim anlar Fayda etmez ne çare; pişmanlığım biline Altı asırlık çınar şan dolu tarihindi Hatırını yok sayıp bir çırpıda yutansın Sürülenler mi yoksa sürenler mi haindi Tarihi tersyüz eden resmi tarih utansın Şair: Gençosman
    Cevapla
  • Ottoman . 16 yıl önce Şikayet Et
    Atamız Osmanlı.. Atamız Osmanlıyı tamamen yok etmek için nerdeyse her yolu denemiş malum \"birileri\", ellerinden gelse herkezi yurt dışına süreceklermiş! Dilimizi, kültürümüzü bile büyük ölçüde değiştirmişler. yazık! Çanakkalede savaşan atamız Osmanlıyı daha iyi ve doğru tanıyabilsek ve onların bu başarıları nasıl kazandıklarını daha iyi anlıyabilsek, yeni nesil için ciddi bir yol gösterici olacaktır. Bu gün daha iyi anlıyoruz ki: Dünya, atamız Osmanlıya çok muhtaç.
    Cevapla
  • deniz_kızı 16 yıl önce Şikayet Et
    LAFINIZI BİLİP KONUŞUN OMLAR SEYYİD. Ya siz dediğiniz lafa bir bakarmısınz? Admlar yıllar önce türkiyeden sürüldüler. orada doğup büyümüşler orada yetişmişler dinden imandan bilerek uzak tutulmuşlar. Ne demek onlar osmanlı değil yaa!!!! Onlar bu duruma bu hale isteyerek mi geldi. Herbirmiz borçluyuz onlara. Bizde gittik cenazeye vefa borcumuz var onlara VEFAA!! Hem onlar seyyid seyyid.!! Kanlarında efendimizin kanı var. lafsöz yok onlara. önce işin aslını bilin sonra konuşun!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan İran'ın suçlamalarına yanıt!
UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!