Kadın ve Demokrasi Derneği Can Ataklı davası sonrası basın açıklaması yapacak

Kadın ve Demokrasi Derneği 9 Eylül Perşembe saat 10.40'ta Can Ataklı davası duruşma sonrasında kamuoyuna basın açıklaması yapacak.

Kadın ve Demokrasi Derneği Can Ataklı davası sonrası basın açıklaması yapacak
Kadın ve Demokrasi Derneği Can Ataklı davası sonrası basın açıklaması yapacak
GİRİŞ 08.09.2021 16:40 GÜNCELLEME 08.09.2021 16:40

Gazeteci Can Ataklı hakkında açılan davada üçüncü duruşma görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait EBA TV’de eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik provokatif bir dille ortaya dökmesi nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu” gereğince dava açılmıştı. KADEM olarak, davaya katılma talebimizin reddolunmasına rağmen, olayın gerçekleştiği ilk günden itibaren konunun yakından takipçisi olarak sanığın, vicdan sahibi herkesi teskin edecek bir karar ile cezalandırılmasını talep ediyoruz.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VE ELEŞTİRİ SINIRI AŞILDI

 “Şu an okullarda başörtülü öğretmen var mı? Var. Ama milyonlarca öğrenciye rol model olarak türbanlı öğretmeni vermek çok yanlış. Yani bana özgürlük mözgürlük falan diye anlatmayın kardeşim. İlk gün türbanlı öğretmenle başlamak kadar facia bir şey olamaz’’ şeklindeki sözleriyle kişi hak ve özgürlüklerini ve dini inançları hiçe sayarak milyonların gözü önünde suç işleyen Can Ataklı, ifade özgürlüğü ve eleştiri sınırını aşmıştı.

MÜCADELEMİZE YILMADAN DEVAM EDECEĞİZ

KADEM olarak, bu tarz nefret içerikli söylemlerin toplum içinde ayrımcılığa sebep verdiğine, kişilerin din ve inanç hürriyetlerinin kutsal olduğuna, özgürlüklere karşı bu tarz kısıtlayıcı ve tektipleştirici aşağılamaların eleştiri ya da yorum olarak kabulünün mümkün olmadığına inanıyoruz. Toplum değerlerimize karşı yapılan her türlü ayrımcılık, aşağılama ve hakaretlere engel olmak üzere mücadelemize yılmadan devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur… 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!