110 yaşındaki Dursun Ali amca uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını anlattı! Her gün 1 kaşık...

Trabzon'un Of ilçesi Balaban Mahallesi'nde yaşayan ve Cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü gören 110 yaşındaki Dursun Ali Keskin uzun yaşamanın sırrını her gün yediği 1 kaşık organik köy tereyağına bağlıyor.

110 yaşındaki Dursun Ali amca uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını anlattı! Her gün 1 kaşık...
110 yaşındaki Dursun Ali amca uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını anlattı! Her gün 1 kaşık...
GİRİŞ 30.09.2021 17:23 GÜNCELLEME 30.09.2021 17:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gençlik yıllarından bu yana tereyağına düşkün olan Keskin, her gün sabahları en az bir kaşık tereyağı yiyor. Önceden 5 tane inekleri olduğunu dile getiren Keskin, tereyağının kendisi için vazgeçilmez bir gıda olduğunu söyledi. 110 yaşında olan Keskin, bu süre zarfında birçok önemli olaya da tanıklık etti. Cumhuriyetin kuruluş kutlamalarına Of’ta katılan Keskin, Samsun’a çalışmak için gittiği yıllarda Atatürk’ü yakından görme fırsatı buldu. 88 yaşındaki eşi Emine Keskin ile 70 yıldır evli olan Dursun Ali Keskin’in 6 çocuğu bulunuyor. Dursun amca tereyağının yanı sıra soğanı ve zeytini sofrasından eksik etmiyor.

106 yaşındaki Asya nine uzun yaşamın sırrını açıkladı!106 yaşındaki Asya nine uzun yaşamın sırrını açıkladı!


 
TEREYAĞINI ÇOK SEVERİM

Tereyağını çok sevdiğini söyleyen Dursun Ali Keskin, "Önceden 5 ineğimiz vardı. Tereyağını çok severim. Her gün mutlaka bir kaşık tereyağı yerim. Gurbetlerde çok çalıştım. Samsun’a çalışmaya gitmiştim. Atatürk vapurla gelmişti. Orada gördüm kendisini. Gençti. Cumhuriyet ilan edildiğinde Of’taydım. Burada kutlamalara katıldım" diye konuştu. 
 


HİÇ BOŞ DURMAZDI

Babasının 110 yaşını geçtiğini belirten Nuri Keskin (55) ise "Gurbete giderlerdi. Yanlarında hep soğan, ekmek, zeytin olurdu. Babam her sabah 1 kaşık tereyağı yer. Şuan 110 yaşında hala daha yer. Yayık vurulduğu zaman ondan hemen bir kaşık yerdi. Fakat babam sürekli çalışmış. Hiç boş durmazdı. Hayır işleri yapmıştır. 4 yıl önceye kadar çalışırdı. Doktorlar tereyağı yemeyin diyor ama babamda şeker yok tansiyon yok. Lahana, mısır ekmeğini sever. Şuan prostat ve ciğer sorunları var. Büyük bir sağlık problemi yok" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • seyyah 2 yıl önce Şikayet Et
    "şunu yediğim için, bunu içtiğim için bu kadar uzun yaşadım" sözü batıldır. ömür bellidir. sağlıklı yaşamak için şunu yedim bunu içtim dese yerinde olur.
    Cevapla
  • Diyarrbakırlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hak ne yazdıysa o gerisi boş.
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok yaşayan çok acı görür.
    Cevapla
  • isyankar 2 yıl önce Şikayet Et
    istedigin kadar saglikli beslen rizik bittiyse gerisi bos
    Cevapla
  • yasin ısparta 2 yıl önce Şikayet Et
    Ömrü bişey uzatamaz Cenabı Hak ne yazdıysa o lakin sağlıklı beslenerek sağlıklı güzel bir vücudun olur okadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...