Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Matlaşan ve kireçlenen mutfak lavabosu temizleme yöntemleri...

Mutfak lavabosu, her ne kadar titizlikle kullanılsa da uzun vadede kireçlenmelerin ve yağ lekelerinin oluşmasına sebep olmaktadır. Peki mutfak lavabosunda oluşan yağ ve kir lekeleri nasıl temizlenir? İşte mutfak lavabosunu temizlemenin püf noktaları...

Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Matlaşan ve kireçlenen mutfak lavabosu temizleme yöntemleri...
Mutfak lavabosu nasıl temizlenir? Matlaşan ve kireçlenen mutfak lavabosu temizleme yöntemleri...
GİRİŞ 25.11.2021 12:48 GÜNCELLEME 25.11.2021 13:42

Günün her anında kullandığımız, yemekler pişirdiğimiz mutfağımızda temizlik konusuna ne kadar dikkat edilirse edilsin uzun vadede lavabolarda meydana gelen kireçlenme, matlaşma ve yağlanmalara karşı direnç gösteremeye biliriz. Bunun günlük ya da haftalık olarak mutfak lavabosunun derinlemesine temizlenmesi gerekir. Birkaç önemli püf noktaya dikkat edilmesi halinde mutfak lavaboları kısa sürede tertemiz olabilir. 

Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?Duşakabin temizliği nasıl yapılır? Sararan duşakabin diş macunu ile nasıl temizlernir?

Mutfak Lavabosu Nasıl Temizlenir?

  1. Sirke ve Sıcak Su: 1 bardak kaynayan suyun içine 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve sprey yardımıyla lavaboya püskürtün. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra sünger yardımıyla iyice ovalayın ve sıcak su ile durulayın. Lavabonuz 10 dakikada temizlenmiş olacaktır. Bu işlemi bakteri üreten tavuk ve et yemeklerinin ardından yapılırsa bakterilerin tamamı öldürülmüş, lavabo da yağ ve kireçten arınmış olacaktır. 

  2. Karbonat ve Limon Suyu: Yarım su bardağı limon suyu ve 1 çorba kaşığı karbonatı 1 çay bardağı kaynar su ile karıştırın. Bu karşımı lavabonun her yerine dökün ve süngerle ovalamaya başlayın. Lavabodaki kireçlenme ve lekelerin anında geçmesini sağlayan bu yöntem, lavabodaki tüm kalıntı ve kirlerin arınmasını sağlamaktadır. Bu işleminin her akşam uygulanması tavsiye edilir. 

  3. Cif: Matlaşan ve solan lavabolar için en etkili temizlik malzemelerinden biri olan cif ile lavabolarınızı temizleyip parlatabilirsiniz. Cif doğruca lavabonuza dökün ve yumuşak bir bez yardımıyla ovalamaya başlayın. Ovalama işlemi bittikten sonra bol sıcak su ile durulayıp deterjandan arındırın. Bu işlem haftada 2-3 kez uygulandığında uzun vadede dahi lavaboda hiçbir kirin ve kireçlenme meydana gelmez.

  4. Çamaşır Suyu: Eğer yeni taşındığınız bir evin temizliğini yapacaksanız daha önce kullanılan lavabonun kirini ve pisliğini temizlemek için çamaşır suyu kullanabilirsiniz. 2 bardak kadar kaynar suyun için 1 ölçek çamaşır suyu döktükten sonra lavaboya dökün ve ovalamaya başlayın. Ardından bol kaynar su ile durulayın. Çok pislenmiş lavaboların tam olarak temizlenmesi için bu işlemi birkaç kez uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor