Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz...

Çelik kapı temizliği, ahşap ve plastik kapılara göre çok daha kolay bir şekilde temizlense de temizliği daha etkili hale getirmek için bazı önemli püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Peki bulaşık deterjanı ile çelik kapı nasıl temizlenir? İşte çelik kapı temizliğinde püf noktalar...

Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz...
Çelik kapı nasıl temizlenir? Bulaşık deterjanı ile çelik kapıyı silerseniz...
GİRİŞ 07.12.2021 09:06 GÜNCELLEME 07.12.2021 09:06

Çelik kapılar, çok çabuk kirlenmesinin yanında pratik bir şekilde temizlenmektedir. Kir, pas ve yağ lekeleri birkaç küçük püf nokta ile kısa sürede çelik kapılar üzerinden temizlenebilir. Özellikle bulaşık deterjanı, Arap sabunu ve sirkeli su gibi yöntemlerle çelik kapılar derinlemesine temizlenebilir. 

Tost makinesi nasıl temizlenir? Sirkeli su ile tost makinesi temizleme yöntemi...Tost makinesi nasıl temizlenir? Sirkeli su ile tost makinesi temizleme yöntemi...

Paslanmış Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar, maruz kaldığı kirli ve nemli havaya bağlı olarak zaman içinde pas tutmaya başlar. Kötü bir görüntü olan çelik kapıların paslanması sanıldığının aksine oldukça kolay bir şekilde temizlenmektedir. Paslanan çelik kapıları temizlerken suyun ılıktan biraz daha sıcak olmasına özen gösterilmesi, kirlerin daha çabuk çıkmasını sağlar. Bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu içe ovalayarak çıkarılabilir. 

Sıcak bir kova suyun içine az miktarda bulaşık deterjanı ya da çamaşır suyu eklenir ve mikro fiber bezle paslı bölgeler iyice bastırarak temizlenir. Pas lekeleri tek seferde dahi geçecektir. Bu yöntem 2-3 kez üst üste uygulanıp ardından durulandığında çelik kapıda tüm pas lekeleri anında temizlenir. 

Beyaz ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz ayakkabıyı ilk günkü gibi bembeyaz yapmaBeyaz ayakkabı nasıl temizlenir? Beyaz ayakkabıyı ilk günkü gibi bembeyaz yapma

Bulaşık Deterjanı İle Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar üzerinde zaman içinde kir, yağ ve lekeler oluşabilir. Bu lekeler, çeliğin yapısı gereği kısa sürede temizlenir. Bulaşık deterjanı yağ ve kirler üzerinde oldukça güçlü bir kimyasal olduğundan çelik kapıların temizliğinde de sıklıkla tercih edilir. Sıcak suyun içinde göz kararı bulaşık deterjanı eklenir ve temiz-toz tutmayan bir bezle iyice köpürtülür. Ardından bez iyice sıkılık ve kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir. 

Çelik Kapı Temizliği İle İlgili Püf Noktalar

Çelik kapıları temizlerken tüy ve toz bırakmaması için mikro fiber bez kullanılması tavsiye edilir. bununla birlikte bulaşık deterjanı ve çamaşır duyu gibi kimyasal madde içeren temizlik malzemesi kullanmak istemeyenler için sıcak su ve sirke karışımı kullanılması önerilir. Sıcak suyun içine bol miktarda sirke ilave edilir ve temiz bir bezle çelik kapının kenarı köşesi her yeri iyice temizlenir. Temizlik bittikten sonra 1-2 saat sirkeli olarak bırakılır ve ardından bol su ve temiz bez ile durulanır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"