Armut tatlısı nasıl yapılır? Kolay armut tatlısı tarifi (tüm püf noktaları)

Armut tatlısı özellikle bahar aylarında tüketilen lezzetli meyve tatlılarından biri. Ramazan'ı geçirdiğimiz şu günlerde hafif tatlılar oldukça sık tercih ediliyor. Armut tatlısı da bu hafif tatlılar arasında yerini alıyor. Hem de yapımı oldukça basit... İşte kolay armut tatlısı tarifi...

Armut tatlısı nasıl yapılır? Kolay armut tatlısı tarifi (tüm püf noktaları)
Armut tatlısı nasıl yapılır? Kolay armut tatlısı tarifi (tüm püf noktaları)
GİRİŞ 07.04.2022 11:06 GÜNCELLEME 07.04.2022 11:07

Birçok ev hanımının keyifle yaptığı armut tatlısı hem kolay yapımı ile hem de eşsiz lezzeti ile iftar sofralarında yerini buluyor. Görüntüsü ile de iştah kabartan armut tatlısı az malzeme ile harika tatlar sunuyor. Peki armut tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

Armut tatlısı, ayva tatlısına benzer bir meyve tatlı olması ile sağlıklı beslenenlerinde tercihlerin biri. Nitekim içindeki şeker oranı az olan armut tatlısı, tadını armudun içinde doğal şekerden alıyor. 

Armut tatlısı

ARMUT TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 adet armut

  • Yarım litre üzüm suyu

  • 1 adet defne yaprağı

  • 1 adet çubuk tarçın

  • Bir adet yıldız anason

  • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

  • 4 adet karanfil

  • 1/3 bardak şeker (200 mililitrelik bardağın yarısından biraz az)

  • Yarım kaşık nişasta

  • Bir adet krem şanti 

Armut tatlısının değişik sunumu

Yapılışı

Yarım litrelik üzüm suyunu bir tencerenin içine koyuyoruz. Ardından içine bir adet defne yaprağı, 1 adet çubuk tarçın ve 1 adet yıldız anasonu ekliyoruz ve tencerenin altını orta ateş olacak şekilde açıyoruz. İyice karıştırıyoruz. Ardından bir bardaktan bir parmak aşağı olacak şekilde şekeri ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz. En son ise iyice rendelediğimiz portakal kabuğunu ekliyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynayana dek bekliyoruz.

Hazırladığımız sosun kaynamasını beklerken, diğer yandan da armutlarımızı güzelce soyuyoruz. Armudu, çekirdeklerinden arındırıyoruz. Temizlediğimiz 4 adet armudu elma dilim şeklinde kesiyoruz.  

Kesip, hazırladığımız armut dilimlerini, kaynayan sosumuzun içine ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Orta ateşte 15 dakika civarında pişiriyoruz. Pişip pişmediğiniz bir bıçak yardımı ile kontrol edip, gerektiği takdirde biraz daha pişirelim. 

Pişen armutlarımızı bir tepsiye yerleştirelim. Diğer yandan, armutları içinden çıkardığımız sosu kaynatmaya devam edelim. Sosun içine yarım kaşık nişasta da ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirelim. 

Diğer yandan kremşantimizi hazırlayalım. Şantinin kıvamına dikkat etmemiz gerekiyor. 

En son nişasta ile bağladığımız sosumuzu armutların üzerine gezdiriyoruz. Üstüne de kremşanti ekliyoruz. İsterseniz çikolata da ekleyebilirisiniz. Süslemeyi de istediğiniz gibi yapabilirsiniz. 

Armut tatlısı tarifi

Püf Noktaları

  • Bu tatlının püf noktası armudun şekeri ile içine eklenen şeker oranının orantılı ayarlanmasıdır. Aksi takdirde çok tatlı olması rahatsız edecektir. 

  • Ayrıca sosun kıvamı da oldukça önemli püf noktalarından biridir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü