Sütlü irmik tatlısı tarifi! Kolay, tam ölçülü sütlü irmik helvası

Sütlü irmik helvası, neredeyse her yaştan insanın severek tükettiği tatlılardan biri. Türk mutfağının önemli tatlılarından biri olan sütlü irmik helvasının yapımı da oldukça kolay. İşte araştıranlar için tam ölçülü sütlü irmik helvası tarifi...

Sütlü irmik tatlısı tarifi! Kolay, tam ölçülü sütlü irmik helvası
Sütlü irmik tatlısı tarifi! Kolay, tam ölçülü sütlü irmik helvası
GİRİŞ 26.09.2023 09:06 GÜNCELLEME 26.09.2023 12:06

Sütlü irmik helvası her mevsimde sevilerek tüketilebilen köklü tatlılardan biri. Kış aylarında sıcak, yaz aylarında soğuk bir şekilde rahatlatıcı bir seçenek olarak kabul edilir. Peki Sütlü irmik helvası nasıl yapılır? İşte, detaylar...

Sütlü irmik helvası, Türk mutfağının önemli tatlılarından biridir. Bu lezzetli tatlı, Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu gibi bölgelerde yaygın olarak yapılır. Sütlü irmik helvası, temel malzemeler olarak irmik, süt, şeker ve tuz kullanır ve isteğe göre kaymak ve vanilya gibi malzemelerle de lezzeti arttırılabilir.

Sütlü irmik helvası, lezzetli, yumuşak ve kremalı bir yapıya sahiptir. Ayrıca, sütlü irmik helvası genellikle soğuk olarak servis edilir ve yaz aylarında rahatlatıcı bir seçenek olarak kabul edilir. Bu tatlı, genellikle aile yemekleri ve özel günlerde yapılır ve paylaşılır.

Sütlü irmik helvası, Türk mutfağının önemli tatlılarından biridir ve tarihi kökleri MÖ. 2000 yıllarına kadar dayanır. Eski Mısır, Yunan ve Roma mutfaklarında da benzer tatlılar mevcuttu. Bu tatlı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde de popülerdi ve halen Türkiye'de ve Balkanlar'da yaygın olarak yapılmaktadır.

Sütlü irmik helvası, sadece lezzetli bir tatlı olarak değil, aynı zamanda sağlıklı bir seçenek olarak da kabul edilir. İrmik, lif, protein ve vitamin bakımından zengindir. Ayrıca, süt ve kaymak içeriği de sağlıklı olan bir tatlıdır. 

SÜTLÜ İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

Sütlü irmik helvasının yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak, irmikler suda haşlanır ve süzülür. Daha sonra, süt, şeker, tuz ve tereyağı bir tencerede karıştırılır ve kaynatılır. Haşlanmış irmikler süt karışımına eklenir ve karıştırılır. Kaymak ve vanilya eklenerek (isteğe göre) helva kıvamı alana kadar karıştırılır. Helva soğumaya bırakılır. Tarçın, ceviz veya istenilen  bir kuruyemiş ile servis edilir.

Zencefilli kurabiye tarifi! Tam ölçülü zencefilli kurabiye tarifiZencefilli kurabiye tarifi! Tam ölçülü zencefilli kurabiye tarifi

SÜTLÜ İRMİK TATLISI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı irmik

  • 1 su bardağı süt

  • 1/2 su bardağı şeker

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay bardağı kaymak (isteğe göre)

  • 1 çay kaşığı vanilya (isteğe göre)

SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

İrmikleri bir tencerede suda haşlayın ve süzün. Süt, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve karıştırın. Orta ateşte süt karışımını kaynatın. Haşlanmış irmikleri süt karışımına ekleyin ve karıştırın. Kaymak ve vanilyayı ekleyin (isteğe göre). Helva kıvamı alana kadar karıştırın. Servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Ardından servis edebilirsiniz. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer