Zencefilli kurabiye tarifi! Tam ölçülü zencefilli kurabiye tarifi...

Zencefilli kurabiye hem tat açısından hem de sağlık açısından oldukça tercih edilen bir hamur işi. Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği, kutlama sofralarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan zencefilli kurabiye adam tarifi merak ediliyor. İşte, zencefilli kurabiye yapımı ve konuya dair tüm detaylar...

Zencefilli kurabiye tarifi! Tam ölçülü zencefilli kurabiye tarifi...
Zencefilli kurabiye tarifi! Tam ölçülü zencefilli kurabiye tarifi...
GİRİŞ 30.01.2023 09:46 GÜNCELLEME 30.01.2023 09:46

Zencefilin kullanıldığı bir kurabiye türü olan zencefilli kurabiye birçok faydalı bileşeniyle sağlık açısından çok yararlı. Değişik şekillerle, özellikle de kurabiye adam şeklinde kutlama sofralarının sevilen lezzetleri arasında. İşte, araştıranlar için zencefilli kurabiye ilgili tüm bilinmeyen detaylar...

Zencefilli kurabiye yaparken, zencefil rendesi ya da zencefil suyu kullanabilirsiniz. Zencefil rendesi, kurabiyelerin tadını ve renklerini etkilemezken, zencefil suyu ile yapılan kurabiyelerin rengi zencefilin yeşil renkli olmasından dolayı daha açık olabilir. Kurabiyelerin lezzetini arttırmak için zencefil suyu ile yapılan kurabiyelerde tatlandırıcıya gerek olmayabilir.

Sütlü irmik tatlısı tarifi! Kolay, tam ölçülü sütlü irmik helvası Sütlü irmik tatlısı tarifi! Kolay, tam ölçülü sütlü irmik helvası

BU KURABİYELER OLDUKÇA SAĞLIKLI

Zencefilli kurabiyeler, sadece tat açısından değil aynı zamanda sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Anti-inflamatuar özellikleriyle sindirim sistemi rahatsızlıklarını önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca, antioksidan içeriği ile vücudun hücreleri zararlı maddelerden korunur.

Zencefilli kurabiyeler, tat ve sağlık açısından çok faydalı olduğu için özellikle sağlıklı yaşam tarzını benimseyen kişiler tarafından tercih edilir. Ayrıca, zencefilin özellikle çocuklar için faydalı olduğu da bilinmektedir, çocuklarınıza zencefilli kurabiye yaparak onların sağlıklarını da koruma fırsatınız olur.

Bu kurabiyeler özellikle anti-inflamatuar, antioksidan ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle bilinir. Ayrıca, zencefil sindirimi de kolaylaştırır.

ZENCEFİLLİ KURABİYE MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı zencefil rendesi

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı, mısır yağı vb.)

  • 1 su bardağı şeker

  • 2 yumurta

  • 2 çay kaşığı kabartma tozu

  • 1/2 çay kaşığı tuz

ZENCEFİLLİ KURABİYE YAPILIŞI

Bir kasede un, zencefil rendesi, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bir başka kasede sıvı yağı ve şekeri orta ateşte eritin. Eritilmiş yağ-şeker karışımını soğumaya bırakın.

Soğumuş karışıma yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Un karışımını yağlı karışıma ekleyin ve kurabiye hamurunu hazırlayın. Hamurunuzun yumuşak ve homojen olmasına dikkat edin. Hamurunuzu 1-2 cm kalınlığında açın ve kurabiye şekilleri kesin. Yahut istediğini şekli verebilirsiniz. 

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika boyunca pişirin. Kurabiyelerinizin üstleri kahverengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

ZENCEFİLLİ KURABİYE PÜF NOKTALARI

  • 1. Tarifi yaparken kurabiyelerin pişme süresi ve fırınınızın performansına göre değişebilir.

  • 2. Kurabiyelerinizin pişerken üstleri kahverengi olana kadar pişirmeniz gerekmektedir.

  • 3. Kurabiyelerinizi soğumaya bırakmak onların daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!