Mutluluk hapı hayat verdi

Akciğer yetersizliği ve kalp büyümesi tanısıyla yatağa mahkum olan ve “Bir yıl ömrün kaldı” denilen 22 yaşındaki Süreyya gördüğü Viagralı tedavi ile neredeyse eski sağlığına kavuştu.

Mutluluk hapı hayat verdi
Mutluluk hapı hayat verdi
GİRİŞ 06.05.2008 07:30 GÜNCELLEME 06.05.2008 07:30

Cumhur Erkek'in haberi

Mucize tedavi. İzmir’de Eisenmenger sendromu teşhisi konulan ve hastalığının yan etkisi olarak akciğer yetersizliği ile kalp büyümesi sorunları yaşayan Süreyya Karadağ mutluluk hapı sayesinde ayağa kalktı. Hasta yatağından yardım almadan kalkıp yürüyemeyen genç kız artık kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiği için çok mutlu.

İşte genç kızın ağzından yıllar süren kabus: 16 yaşındayken okul dönüşü sol kolum uyuştu ve hastaneye kaldırıldım. ‘Eisenmenger sendromu’ isimli ender görülen bir hastalığa yakalandığım söylendi.

E.Ü. Hastanesi’ne yatırıldım ama hastalığın etkisiyle gün geçtikçe kötüleşiyordum. Doktorlar anneme , ‘Akciğer ve kalp nakli yapılmazsa bir yıl içinde ölür’ dediler. 6 yıl çok acı çektim.

HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Yaşıtları gibi gezip dolaşamadığını, hatta çok sevdiği okulunu bile bırakmak zorunda kaldığını dile getiren genç kız, “Bırakın yürümeyi ayakta bile duramıyordum. İki adım atınca yere çok yoruluyor üçüncü adımda düşüyordum” dedi.


Ailesinin ekonomik yetersizlikleri nedeniyle yeşil kart ile tedavi masraflarının karşılandığını dile getiren genç kız, “Bütün umutlarım tükendiği anda E.Ü. Kalp ve Damar Cerrahi Servisi’nde görev yapan Prof. Sanem Nalbantgil ve Prof. Mustafa Özbaran tedavimi üstlendi. Bana Viagra içmemi söylediklerinde çok şaşırdım ama kullandıkça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. İlacı almadığım zaman vücut direncim düşüp midem bulanmaya başlıyor” dedi.

Kan akışı hızlanıyor

İlaç yüksek kan basıncını düşürüyor ve kandaki oksijeni düzene sokuyor. İlaç sayesinde, akciğerdeki kan damarlarına daha çok kan gidiyor. Hava ile akciğer damarları arasındaki oksijen ve karbondioksit değişimi düzene giriyor ve kalbin pompalama yeteneği artıyor. Akciğerle bağlantılı yüksek tansiyonu olanlarda, akciğerdeki kan damarlarının daralması kalbin çalışmasını zorlaştırıyor.

ORGAN NAKLİ MÜJDESİ BEKLİYOR

Yakalandığı hastalıkla 6 yıldır mücadele ettiğini ve Viagra sayesinde ölüme karşı biraz daha direnç kazandığını anlatan Süreyya Karadağ, “Sabah ve akşam olmak üzere günde toplam 12 ilaç kullanıyorum. İleride böbreğim zarar görebilir. Doktorlarım bu yıl organ naklinin yapılma ihtimalinin büyük olduğunu söylediler.


Organ nakli müjdesini alacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Bu müjdeyi aldığım gün ben yeniden doğacağım. Bana destek veren başta ailem olmak üzere tedavimi üstlenen ve yakından ilgilenen doktorlarıma ve yardımseverlere teşekkür ediyorum. Onların desteği ile ölüme yenik düşmeyeceğim” diye konuştu.

Prematüre bebeği de Viagra ile kurtarmışlardı

İngiltere’de Şubat 2007’de prematüre olarak dünyaya gelen Lewis Goodfellow adlı bebek de Viagra ile kurtarılmıştı. Dünyaya 16 hafta erken gelen bebeğin akciğerleri yeteri derecede gelişmemişti. Viagra, bebeğin akciğerlerindeki kılcal damarları açarak vücuda oksijen taşınmasını sağladı. Anne Jade ve baba John Goodfellow, “O gerçekten mucize bir bebek ve son nefesine kadar umudumuzu yitirmemekte kararlıydık” demişti.

YORUMLAR 4
  • mimiga mimiga 17 yıl önce Şikayet Et
    . Bir kadın hastanın reçetesinde bu ilacı gördüğümde şaşırmıştım.Doktora sorduğumda kalp hastalarının da kullanabileceğini söylemişti. Etken m.sildenafile citrade.Sildenafil nitratların hipotansif etkilerini potansiyelize ettiğinden dolayı nitrik oksit açığa çıkaran bileşikler veya nitrogliserin,isosorbid mononitrat,isosorbid nitrat,pentaeritritol tetranitrat,eritritol tetranitrat, isosorbit dinitrat,fenobarbital gibi nitratların çeşitli formları ile birlikte alınması sakıncalıdır vademecumdan baktım :)
    Cevapla
  • Veyis Taşın 17 yıl önce Şikayet Et
    Editör Bunu yazar mısın?. Editör kardeş tıp alanında haber yazarken bira zda tıp doktorlarına bi sorsan. viagranın etken meddesi sildenafil. bu ilaç yıllardır akciğer hastalığında kullanılıyor. bunu yeni bir seymiş gibi göstermeyin lütfen. saygılarımla. Dr. Veyis Taşın...
    Cevapla
  • Aydin Karharman 17 yıl önce Şikayet Et
    Mutluluk hapi hayat verdi. hayat veren sadece ve sadece Allah\'tir.
    Cevapla
  • hakan sultan 17 yıl önce Şikayet Et
    lütfen dikkat. lütfen dikkat bu tür sağlıkhaberlerini yaparkendikkat edin umut dünyası bu durumda olup çaresiz kalmış insanların kendi tedavilerini bulmaya kalkışması sonucu insanlar zarar görebilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye Kupası'nda ilk finalist belli oluyor! Beşiktaş-Konyaspor: Muhtemel 11'ler
Gençlerbirliği Volkan Demirel ile yollarını ayırdı!