Merdiven çıkarken zorlanınca karar verdi! İzmirli öğretmen 4 ayda 33 kilo verdi

İzmir'de ingilizce öğretmenliği yapan 1 çocuk annesi Ruhsar Tümay Gürz 110 kiloydu. Evine girebilmek için çıkması gereken merdivende zorlanıp kalbi sıkışan Gürz kararını verdi ve 4 ayda 33 kilo vererek 77 kiloya düştü. Hedefi 65 kilo olmak

Merdiven çıkarken zorlanınca karar verdi! İzmirli öğretmen 4 ayda 33 kilo verdi
Merdiven çıkarken zorlanınca karar verdi! İzmirli öğretmen 4 ayda 33 kilo verdi
GİRİŞ 22.12.2021 17:46 GÜNCELLEME 22.12.2021 17:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İzmir’de özel bir okulda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan 1 çocuk annesi Ruhsar Tümay Gürz’ün başı, hayatının pek çok döneminde kilolarıyla dertteydi. Pandemi nedeniyle evde kaldığı dönemde ise 110 kiloya kadar çıktı. Kilo vermek için diyet ve spor yapan Gürz, bir türlü kilo veremedi. Fiziksel görüntüsünden duyduğu rahatsızlığa bir de sağlık problemleri eklenen genç kadının ‘artık yeter’ dediği nokta ise asansör olmadığı için evine merdivenlerden yürüyerek çıkarken yaşadığı yorgunluk ve kalbinde hissettiği sıkışma oldu. Tüp mide ameliyatı ile sadece 4 ayda 33 kilo veren İngilizce Öğretmeni Gürz, bir anda yepyeni bir görüntüye kavuştu. 65 kiloya inmeyi hedeflediğini anlatan Gürz, “En büyük keyfim ise oğlumla birlikte bisiklete binmek. Artık merdiven çıkarken herkes kadar yoruluyorum, fazlası değil” diye konuştu.

8 yaşındaki Ezel Ali matematik alanında dünya birincisi oldu8 yaşındaki Ezel Ali matematik alanında dünya birincisi oldu

ARTIK YORULMUYORUM, DAHA DİNÇ UYANIYORUM

Kilolu olduğu dönemde her ne yaparsa yapsın çok çabuk yorulduğunu anlatan Gürz, “Sürekli tatlı yeme isteği duyuyordum. Yedikçe kilo alıyordum. Kilo aldıkça da stresli hissediyordum. Bir oğlum var. Evde ona yetişmeye çalışmak ve okulda öğretmenlik yapmak beni çok yoruyordu. Yoruldukça daha fazla uyuyordum. Tam bir kısır döngüye girmiştim. Asansör olmadığından evime merdivenlerden çıkarken kalbimin sıkışmaya başladığını hissettiğimde ise bu gidişata son vermek gerektiğini anladım çünkü çok sevdiğim bir oğlum vardı, onu düşündüm. Tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim” dedi.

AMELİYATTAN SONRA KURALLARA UYDUM

Medicana International İzmir Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Varlık Erol’un gerçekleştirdiği tüp mide (sleeve gastrektomi) ameliyatı olan Gürz, “Ameliyattan sonra ağrı yaşamadım. Sonrasında uymam gereken kurallar olduğunu biliyordum. Yediklerime çok dikkat ettim, yürüyüşlerimi aksatmadım. Gün geçtikçe küçüldüğümü hissettim. Artık giyemediğim giysileri giyebiliyorum. Merdiven çıkarken herkes kadar yoruluyorum, kalbim sıkışmıyor. Aradan 4 ay geçti ve 33 kilo verdim. Aynaya baktığımda diğer yarımın gittiğini hissediyorum bu beni çok mutlu ediyor. Artık yorulmuyorum, daha dinç uyanıyorum. Uykum düzene girdi. Beni en çok mutlu eden ise oğluma ve öğrencilerime yorulmadan vakit ayırabilmek. Oğlumla bisiklete binmek ise çok keyifli. Şimdiki hedefim ise 65 kiloya düşmek. Emin adımlarla hedefime ilerliyorum” diye konuştu. 
 
OBEZİTE ÖNLENEBİLİR BİR HASTALIK 

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Varlık Erol, “Hastamız bize başvurduğunda yapılan kontrollerde vücut kitle indeksinin 40’ın üzerinde olduğunu gördük. Gerçekleştirdiğimiz sleeve gastrektomi ameliyatı ile midesinin önemli bir kısmını aldık. Şu an aradan 4 ay geçti, hastamız 33 kilo verdi ve vermeye de devam edecek” dedi.

ORGANLARIN FONKSİYONLARINA ZARAR VERMİYOR

Tüp mide ameliyatının insan anatomisine saygılı bir ameliyat olduğunu dile getiren Doç. Dr. Erol, “Organların fonksiyonlarına herhangi bir zarar vermiyor. Hasta da uyum sağladığı sürece başarılı sonuçlar alıyoruz. Obezite başlı başına bir hastalık aslında; ancak şeker, tansiyon, kalp damar rahatsızlıkları ve uyku apnesi gibi bir çok hastalığın da sebebi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre önlenebilir hastalıklar arasında sigaradan sonra 2. sırada. Obezitenin en etkili tedavi yöntemi ise cerrahi. Bu nedenle hastalarımıza öneriyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • THUNDER 2 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun ruhsar hanim tebrikler
    Cevapla
  • abidin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende kendi başına verdi sandım 33 kiloyu ameliyat la vermiş herkes verir ameliyat ile bunun haber değeri bile yok.
    Cevapla
  • Veli 2 yıl önce Şikayet Et
    Günlük; iki öğün yemek, yarım dilim ekmek, 3 lt su ve 30 dk. lık yürüyüş ile rahatlıkla verebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. 90 kg'dan 72,5 kg'a düştüm.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben boğazımı tutamıyorum, doktor mideme kelepçe tak da sen tut mu bu işin çözümü? Baştan beslenme alışkanlıklarına dikkat edeceksin, hareketli yaşama önem vereceksin. Yiyip yiyip bir de üstüne zayıflamak içi para verecek kadar olduk mu artık? Genetik yatkınlığı, sağlık sorunları olanları tenzih ederim. Kortizon yüzünden kilo alan da var. Konu yiyip yiyip zayıflamak için ameliyat olanlara.
    Cevapla
  • şahap aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenim yolu yarı etmişsin ha gayret güzel gözlerinde o ışık var zaten önemli olan hedefden sonrası aman dkkat bir daha alma kendine dikkat et
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?