Mikroldalga fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? 10 dakikada tavuklu pilav tarifi (mikrodalgada)

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tavuklu pilav yurdun dört bir köşesinde tercih edilmektedir. Çok lezzetli ama bir o kadar da yapımı zaman alan tavuklu pilavı da artık kısa sürede yapmak mümkün. Mikrodalga fırın ile 2 kişilik tavuklu pilav yapmak sadece 10 dakikayı alacak. Peki mikrodalgada tavuklu pilav nasıl yapılır? İşte mikrodalga fırında tavuklu pilav tarifi...

Mikroldalga fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? 10 dakikada tavuklu pilav tarifi (mikrodalgada)
Mikroldalga fırında tavuklu pilav nasıl yapılır? 10 dakikada tavuklu pilav tarifi (mikrodalgada)
GİRİŞ 10.01.2022 14:35 GÜNCELLEME 10.01.2022 14:35

15. yüzyılda Osmanlı Sarayı'na giren pirinç, yapılan pilavlar ile yaklaşık 600 yıldır Türk mutfağını şenlendiriyor. Ülkenin doğusundan batısına, Anadolu'dan Karadeniz'e kadar tüm bölgelerde sevilerek tüketiliyor. Hem günlük sofralarda damaklara tat katıyor, hem de davet sofralarına şıklık kazandırıyor. Peki bu sevilen tavuklu pilavı kısa sürede yapmak mümkün mü? 

Tavuğun haşlanması, pilavın pişmesi derken yaklaşık 1 saat zaman alan tavuklu pilavı artık 10 dakikada hazırlamak mümkün. Mikrodalga kullanılarak yapılacak bu yöntem ile 2 kişilik bir tavuklu pilav sadece 10 dakikayı alıyor. İşte mikrodalgada tavuklu pilav tarifi... 

MİKRODALGA FIRINDA TAVUKLU PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 adet tavuk göğsü (300-350 gram)

  • 1 su bardağı pirinç (baldo ya da osmancık)

  • 1 dolu kaşık tereyağı

  • Tuz

  • Karabiber 

Yapılışı:

Yemek yapmaya başlamadan birkaç saat önce 1 bardak pirincimizi suya koyuyoruz. Pirinçleri bir kabın içine alıp üzerini iki santim geçecek şekilde su koyuyoruz. Kabın üzerini de kapatıyoruz. Böylelikle pirinçlerimiz güzelce açılmış olacak. 

İlk etapta tavuklarımız ile işe başlıyoruz. 1 adet tavuk göğsümüzü kuşbaşı halinde doğruyoruz. Tavuklarımızı cam büyük bir kasenin içine yerleştiriyoruz. İçine bir miktar tuz ilave ediyoruz. Üzerine yaklaşık yarım bardak su ekledikten sonra bir streç film ile kasenin üstünü kapatıyoruz. Bu streç film, tavuğun buharı ile pişmesini sağlayacak ve daha lezzetli hale getirecek. İşte, tavuğumuz mikrodalga fırına girmek için hazır!

Hazırladığımız tavuğumuzu mikrodalga fırına yerleştiriyoruz. Fırının derecesini en yükseğe alıyoruz ve 5 dakika boyunca pişiriyoruz. 5 dakikanın sonunda tavuğun pişip pişmediğini kontrol edip, gerektiği durumda 1 dakika daha pişiriyoruz. 

Tavuğumuz fırında pişerken diğer yandan pilavımızı hazırlıyoruz. Yine cam büyük bir kasenin içine önceden ıslattığımız pirincimizi ekliyoruz. Üzerine bir tutam tuz ve bir dolu yemek kaşığı tereyağı ilave ediyoruz. Tavuklarımız piştikten sonra, Tavuğun altında kalan suyu bir bardağa boşaltıp, üzerini içme suyu ile dolduruyoruz. Bu suyu pirincin üzerine ekliyoruz. Aynı streç film işlemini pilav için de uyguluyoruz. Kasenin üzerini streç film ile kapladıktan sonra mikrodalgaya atıyoruz. Streç film yerine bir kapak da terch edebiliriz. Yine en yüksek derece 5 dakika pişiriyoruz. 

Pilavımız piştikten sonra bir süre dinlendiriyoruz. Dinlenmiş pilav her zaman daha lezzetli ve tane tane olacaktır. Dinlendirdikten sonra üzerine karabiber ve parçalar haline getirdiğimiz haşlanmış pilavı ilave ediyoruz. 

Bu tarif iki kişiliktir. İsteyenler haşlanmış nohutu da ekleyebilir. 

Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde 9 malzemeli lahmacun tarifi (püf noktaları)Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde 9 malzemeli lahmacun tarifi (püf noktaları)

Püf Noktaları:

1. Tavukları çok küçük parçalar halinde doğramamak (kuşbaşı şeklinde yeterli olacaktır)

2. Tavuğu buzluyken kullanmamak (buzluktan çıkarıldıysa çözülmesi beklenmeli)

3. Pilav piştikten sonra en az 15 dakika bekletmek 

Yumurtalı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Yumurtalı köfte tarifi ve püf noktaları...Yumurtalı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Yumurtalı köfte tarifi ve püf noktaları...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi