9 yaşındaki Göktuğ Türkovac'ı resmetti, yarışmada 1'inci oldu

Ankara'da yaşayan ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Göktuğ Celal Tümer Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nce düzenlenen 'Pandemiden böyle korunuyorum' temalı resim yarışmasında Türkovac'ı resmetti. Tümer yarışmadan 1'inci oldu.

9 yaşındaki Göktuğ Türkovac'ı resmetti, yarışmada 1'inci oldu
9 yaşındaki Göktuğ Türkovac'ı resmetti, yarışmada 1'inci oldu
GİRİŞ 28.12.2021 16:57 GÜNCELLEME 28.12.2021 17:01

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, dünya genelinde büyük kayıplara yol açan pandemiye karşı farkındalığı artırmak amacıyla ilkokul 1'inci ve 4'üncü sınıflar arasında 'Pandemiden böyle korunuyorum' temalı resim yarışması düzenledi. 198 çocuğun pandemide nasıl korunduğunu anlattığı resimler, hastane idaresinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Keçiören Yunus Emre İlkokulu 4-B sınıfından Göktuğ Celal Tümer, yerli aşı Turkovac'ı merkeze alarak yaptığı resimle 1'inci oldu. Tümer'e ödülü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Zülfikar Akelma tarafından verildi. Doç. Dr. Akelma, Tümer'e tablet hediye etti.

Kadın girişimci hobi olarak başladığı eşek sütü sabununda seri üretime geçtiKadın girişimci hobi olarak başladığı eşek sütü sabununda seri üretime geçti

AŞIMIZI HAYAL EDEREK RESMETTİM

Göktuğ Celal Tümer, "Doktorların yüzlerindeki yaraları, dünyanın koronavirüs içindeki hali ve çocukların dışarı çıkamadıklarını, arkadaşlarıyla oynayamadıklarını çizdim. Çocuklar resmimde dünyayı teselli ediyor; 'Bir gün koronavirüsü yenebiliriz' diye o yüzden dünyaya sarılıyor. 'Kurallara uymazsak koronavirüs olabiliriz' diye düşünerek, çizdim. Resmimde çizdiğim şeylerden biri de Turkovac aşısı oldu. Aşıyı oluyoruz ve koronavirüsten korunuyoruz. Aşımızı hayal ederek resmettim" diye konuştu.



2 YILDIR İÇİÇEYİZ

İl Sağlık Müdürü Akelma ise kendisinin de bir çocuk hekimi olduğunu hatırlatarak, "Pandemiyle yaklaşık 2 yıldır iç içeyiz. Çok ciddi bir mücadele var. Geldiğimiz noktada tünelin ucunda artık ışıkları görmeye başladık. Birçok açıdan neyi, ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Bizim önerdiğimiz önlemleri en iyi şekilde yapanlar çocuklardı. 'Maske' dedik, maskeyi taktılar. 'Mesafe' dedik, mesafeli oldular" dedi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükekşi'ye 'Bylockçu' diyen Ahmet Çakar beraat etti!
Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!