Sahte içki yüzünden hayatı karardı, felç kaldı! O günleri anlattı

Kayseri'de yaşayan ve 3 yıl önce sahte içki sonucu rahatsızlanıp 7 gün komada yatan 53 yaşındaki Turhan Topçuoğlu sol eli ve ayağı felçli kalmıştı. Topçuoğlu yaşadıklarını başkaları yaşamasın diye uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 27.12.2021 14:41 GÜNCELLEME 27.12.2021 14:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Bağpınar Mahallesi'nde yalnız yaşayan 53 yaşındaki Topçuoğlu, fizik tedaviye rağmen sol elini kullanmakta zorluk çekiyor, yürüteç yardımıyla dışarı çıkabiliyor. Evinde kimsesi olmayan ve zor şartlar altında yaşamını sürdürmeye çalışan Topçuoğlu, ulaşım sıkıntısı nedeniyle devam edemediği fizik tedavisini sürdürerek daha rahat yürümek ve elini kullanabilmek için yardım bekliyor.

Tır şoförü Belçika'da rahatsızlandı, Türkiye'de ameliyat olduTır şoförü Belçika'da rahatsızlandı, Türkiye'de ameliyat oldu

1 HAFTA KOMADA YATTI

Topçuoğlu, AA muhabirine, 3 yıl önce arkadaşının 5 litrelik bidon içinde getirdiği sahte içkiyi 5 arkadaşıyla evinde içtiklerini söyledi. Arkadaşlarının evine dağıldığını, kendisinin de odasına çıktığını anlatan Topçuoğlu, "Gözlerimi açınca yerin dibindeydim. Kalkamıyorum, doğrulamıyorum, elimi açamıyorum. Sürünerek camın önüne geldim, telefonumu buldum. İlk numarayı aradım, akrabalarım geldi, ambulans çağırdılar. Şehir Hastanesine götürdüler, gider gitmez yoğun bakıma almışlar. 1 hafta komada yatmışım, hiçbirini hatırlamıyorum. Sedye ile götürdüklerini hatırlıyorum sadece." diye konuştu. Topçuoğlu, komadan çıktıktan sonra 2 yıl boyunca fizik tedavi gördüğünü, 1 yıldır konuşabildiğini ve yürüteç sayesinde yürüyebildiğini dile getirdi.

SİNİR HASTASI OLDUM

Havanın güzel olduğu zamanlarda yürüteçle dışarıya çıktığını belirten Topçuoğlu, şöyle konuştu: "Hastanedeki fizyoterapistten Allah razı olsun, 'Amca ayağa kalkmak istiyor musun, biraz acılı olacak ama' dedi. O beni bu hale getirdi, işi gücü rast gelsin. Allah oraya kimseyi düşürmesin, oranın eksikliğini de göstermesin. İçmesinler, bu hale düşerler. Allah bir dert verir, böyle benim gibi 3 yıl çekerler. Tuvalete bile gidemiyordum, altım bağlanıyordu. Bir de benim gibi, kimin kimsen yoksa yandın. O zamandan bu yana hiçbir şey içmiyorum. 'Babama kavuşmayım, bir daha içmeyeceğim' dedim bitti. Hala yoksunluğunu çekiyorum, sinir hastası oldum, bunu çeken bilir. Sinirlenince elim ayağım titriyor, sancı oluyor. Camı açıyorum, üşümezsem dışarı çıkıyorum evde hapisim. Uzak dursunlar uzak, beni gözlerinin önüne alsınlar. Herkesin sonu bu, 'bana bir şey olmaz' demeyin. Bu hale düşerseniz çok kafanızı yerlere vurursunuz. 50 metre yukarıdaki cevizlere çıkardım, şimdi bu haldeyim, 3 yıldır çektiğimi bir Allah bilir bir ben bilirim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • rahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Her haram şarap gibi insanı sarhoş etseydi:dünyada ayık insan göremezdin. Ö.hayyam
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    ibret alsalar bari alkol içenler.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın dediğini yapsaydınız şimdi sapasağlamdınız.
    Cevapla
  • Ertuğrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Hak hiç bir şeyi boşuna yasak veya serbest etmez
    Cevapla
  • el cevap 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah tövbesiz gitme diye sana bi şans vermiş inşallah tövbeniz kabul olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi