Kocaeli'nde çanta içinde bulunan 15 günlük bebeğe devlet sahip çıktı

Dün akşam saatlerinde Kocaeli'nin İzmit ilçesi Topçular Sokak'ta çanta içinde biberonuyla sokağa bırakılan bebeğe devlet sahip çıktı. Hastanenin maskotu olan bebeğin durumunun iyi olduğu ve 'Öznur Umut' ismi verildiği öğrenildi

Kocaeli'nde çanta içinde bulunan 15 günlük bebeğe devlet sahip çıktı
Kocaeli'nde çanta içinde bulunan 15 günlük bebeğe devlet sahip çıktı
GİRİŞ 29.12.2021 13:52 GÜNCELLEME 29.12.2021 14:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Olay, İzmit ilçesi Topçular Mahallesi Topçular sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bebek ağlama sesi duyan yabancı uyruklu kadın, hemen dışarıya çıktı. Kapının önündeki çantayı fark eden kadın, yoldan geçen kuryeyi durdurarak yardım istedi. Ağlama seslerinin devam etmesi üzerine kurye Bilal Cançeker, çantadan bebeği çıkardı. Mahallelinin verdiği battaniye ile bebeği saran kurye, polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, bebeğe şefkat gösterdi. Olay yerine sağlık ekiplerinin gelmesi üzerine ise kız olduğu öğrenilen bebek Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi'ne kaldırıldı. 

3 aylık bebeği biberonu ile birlikte sokağa bıraktılar 3 aylık bebeği biberonu ile birlikte sokağa bıraktılar



SOSYAL HİZMETLER TESLİM ALDI

Bebeğin hastanede yapılan bakımının ardından sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yapılan tüm tetkiklerin ardından herhangi bir patolojik durumla karşılaşmadı. Öğle saatlerinde bebek Sosyal Hizmetler Kurumu tarafından teslim alındı. 

14-15 GÜNLÜK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Bebeğin hastaneye teslim edildikten sonra durumuyla ilgilenen Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Reşat Gürpınar, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Gürpınar, “Akşam saatlerinde kolluk kuvvetleri ve 112 sağlık ekipleri tarafından hastanemize getirildi. Nöbetçi hekim ve hemşire arkadaşlarımız bebeği teslim aldılar. Biz de hem bebeği soğuktan korumak hem de şefkatli bakım için ünitemize yatırdık. Ünitemize yattığı andan itibaren hem fizik muayenesinde hem de yaptığımız ilk tetkiklerde herhangi bir patolojik durumla karşılaşmadık. Bebeğimizin genel durumu iyi. Emmesi aktif. Biberonla aktif şekilde beslenebiliyor. Tetkiklerde herhangi bir sorun saptamadık. Şu anda da ilimize bağlı Sosyal Hizmetler Kurumu’na bebeğimizi şefkatli bakım ve büyüme için devredeceğiz. Bebek, ilk tarttığımızda 3210 gram ve göbek bağı düşmüş olan bir bebeğimizdi. Tahmini olarak, 14 - 15 günlük gibi bir yaşı vardır” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Hakan Belçika 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcın olsun bebek. Kardeşlerim siz siz olun yetiştirme yurtlarında büyüyen evlatlarımıza kötü davranmayın, hor görmeyin, onyargili olmayın. Bakın işte 15 günlük bebek ne suçu var. Hem annesiz hem babasız kaldı. Ve hatta dedesiz, ninesiz, amca, dayı, hala , teyze, kuzen, ve diğer bütün akrabalar ve hatta komşu çocukları, vs bu çocuklar neleri kaybediyor anlamaya çalışalım lütfen. Onlara şans verelim. Sevgi ve şefkat gösterelim. Allah yardım etsin hepsine, ama bizler de elimizden geleni yapalım.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet üzerine düşeni toplumda gerekli sevgi ve saygıyı zaten hak eden tüm bu yurtlarda yetişenlere gösteriyor...peki onlar devlete ve topluma karşı yapmaları gerekeni yapıyor mu ....yüzde 5 i geçmez...bu işin tam ortasında olan biri olarak yazıyorum. Dışardan göründüğü gibi değil maalesef
    Cevapla
  • gjg 2 yıl önce Şikayet Et
    başımıza taş yağacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak