Yargıtay'dan emsal karar! Kusurlu eşe nafaka yok

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, boşanma davasında daha ağır kusurlu olduğu belirtilen eşe nafaka verilmesinin kanuna aykırı olduğuna hükmetti.

Yargıtay'dan emsal karar! Kusurlu eşe nafaka yok
Yargıtay'dan emsal karar! Kusurlu eşe nafaka yok
GİRİŞ 14.01.2022 16:22 GÜNCELLEME 14.01.2022 17:30
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, Amasya Merzifon'da yaşayan çiftin boşanmasının ardından kadın, eski eşine nafaka, eşi ve eşinin babasına da tazminat davası açtı. Aile mahkemesi sıfatıyla davaya bakan Merzifon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın kısmen kabulüne karar verdi ve davacı kadına 250 lira nafaka ödenmesine, tazminat taleplerinin  reddine hükmetti.

Yargıtay’dan WhatsApp'lı boşanmaya emsal karar!Yargıtay’dan WhatsApp'lı boşanmaya emsal karar!

YargItay'dan emsal karar! Kusurlu eşe nafaka yok

KANUN YARARINA BOZMA İSTEMİNDE BULUNDU

Kararın kesinleşmesinin ardından davalı tarafın talebi üzerine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, kanun yararına bozma isteminde bulundu. Kanun yararına bozma istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı sonuca etkili olmamak üzere bozdu. Yerel mahkeme kararına göre kadının kusurlu davranışları nedeniyle eşlerin boşanmasına hükmedildiği belirtilen kararda, Türk Medeni Kanunu'nun 175'inci maddesine göre nafakaya hak kazanmak için kişinin daha ağır kusurlu olmaması gerektiği kaydedildi.

KADINA NAFAKA KARARI HATALI

Bu yönüyle kadına nafaka verilmesi kararının hatalı olduğuna işaret edilen kararda, "Tarafların kesinleşen boşanma davasının gerekçesinde boşanmaya sebep olan olaylarda davalı kadının kusurlu olduğu kabul edildiğine göre, mahkemece Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesine aykırı olacak şekilde davacı kadının yoksulluk nafakası talebinin kısmen kabulüne karar verilmesi hatalı olup bozmayı gerektirmiştir." tespitine yer verildi. Öte yandan, davacı kadının açtığı tazminat davasına bakma yetkisinin de Merzifon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde olmadığı aktarılan kararda, mahkemenin tazminat istemine ilişkin dosyayı tefrik etmesi gerekirken bu yönde karar vermesinin de kanuna aykırı olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu ve bunun gibi kararlar ile aile yapısı ve boşanmanın önüne geçersiniz amin. Yoksa bu milletin kiminle yattığını kiminle kalktığının hesabı yok sahada ileri gidersek bekleyen tehlike belli biz hırıstiyaniz diyene kadar durmaz bu köpekler
    Cevapla
  • hz yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Durduk yere boşanan kadına nafaka yok demek oluyor :D
    Cevapla
  • Vicdan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde karar
    Cevapla
  • burak 2 yıl önce Şikayet Et
    kusurlu olduğu için yargıtay bozmuş acaba kusur ne zina mı evi terk etme mi sadakat mı aldatma mı kaçamak mı zinanın türevlerinin hangisi
    Cevapla
  • Naapcan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sana ne
    Cevapla
  • Kadirovic 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam da adaletimjz den şüphe etmeye başlamıştım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi