Polat Alemdar'dan, Muro itirafı!

Milyonları ekranlara kilitleyen Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin gönüllerde taht kutan karakteri Muro'nun sonunun ne olacağına ilişkin spekülasyonlar üretilirken, Polat Alemdar'dan çok ilginç itiraf geldi...

Polat Alemdar'dan, Muro itirafı!
Polat Alemdar'dan, Muro itirafı!
GİRİŞ 10.05.2008 09:50 GÜNCELLEME 10.05.2008 09:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış
Yusuf Bülbül'ün haberi

Koç Üniversitesi öğrencileri de en beğenilen dizi olarak Kurtlar Vadisi’ni seçti. Önceki akşam üniversitede yapılan ödül töreninde Vadi’nin oyuncuları, öğrencilerin Muro’nun akıbeti, İskender Büyük ve Tataroğulları ile ilgili sorularına tek tek cevap verdi.

Reytinglerde zirveden inmeyen ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ya bir ödül de Koç Üniversitesi’nden geldi. Geçtiğimiz yıl İstanbul Üniversitesi’nin ödüllendirdiği dizi, Koç Üniversitesi Televizyonu tarafından öğrenciler arasında yapılan ankette ‘Yılın En Beğenilen Aksiyon’ dizisi seçildi. Ödülünü almak için perşembe akşamı üniversitenin Rumelifeneri Kampüsü’ne gelen Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), Zafer Alagöz (Yıldız), Mustafa Üstündağ (Muro), Ragıp Savaş (Fuat Tamer Tataroğlu) ve Sema Öztürk (Jülide Toros), ödül töreni öncesi öğrencilerle sohbet etti. Soru cevap şeklinde geçen konuşmalara, dizinin sevilen karakteri Muro ve esprileri damgasını vurdu. Bir öğrencinin ‘Muro itirafçı mı oldu, sonu ne olacak?’ sorusuna Polat Alemdar; “Bizler yazılanları oynuyoruz. Ne olur bilmiyorum. Ama onu çok seviyorum.” deyince salondan alkış koptu... Yani Polat da bir Muro hayranı olduğunu itiraf etti. Sohbet hem öğrenciler hem de oyuncular için biraz tutuk başladı. Bir anda Vadi’nin oyuncularını karşılarında gören öğrenciler soru sormayınca, dizi ekibi kısa süreli bir tedirginlik yaşadı... Hatta Şaşmaz, ‘Evet arkadaşlar, buraya konuşmaya geldik.’ diye espri dahi yaptı. Ancak bir iki soruda açılan gençlerin birbiri ardına gelen soruları zaman zaman ekibi zor durumda bıraktı. Muro’nun akıbeti, İskender Büyük ve Tataroğulları ile ilgili sorulara oyuncular tek tek cevap verdi.
***

Bizi bir araya getirdiğiniz için teşekkür ederiz

Haftanın 5-6 günü çekimleri olan oyuncuların birbirlerini göremediğinden yakınan Necati Şaşmaz, “Bu tür etkinlikler de olmasa inanın görüştüğümüz yok. Herkesin çekim takvimi ayrı. Mesela ben Muro’yu uzun zamandır görmüyorum. Bizi bir araya getirdiğiniz için teşekkür ederim.” dedi. Bu konuşmaya Mustafa Üstündağ’ın salonu kahkahaya boğan cevabı gecikmedi: “Mümkünse görüşmeyelim. Zaten sete ve rolüme alıştım. Benim açımdan her şey iyi gidiyor. Rol sevildi. Kendimden de bir şeyler katıyorum. Bugüne kadar olumsuz bir tepki ile karşılaşmadım. Umarım bundan sonra da karşılaşmam. İleride neler olacağını, ölüp ölmeyeceğimi ise ancak senaristler bilir.”

Laf senaristlerden açılmışken hem oyuncu hem de yapımcı kimliğiyle salonda bulunan Şaşmaz, senaristlere teşekkürü ihmal etmedi: “Bu dizinin başrol oyuncusu her ne kadar ben gibi görünsem de aslında başarının altında kalemin gücü var. Bence başrol senaristlerin.” Dizinin satır aralarının iyi okunması gerektiğine dikkat çeken Şaşmaz, “Halk diziyi doğru okuyor. Aksi olsaydı bugün bu başarı olmazdı.” dedi. Her ne kadar öğrenciler bu konuşmayı alkışla destekleseler de hemen yanı başında oturan Sema Öztürk’ün konuşması çok anlamlıydı: “Jülide, Sema’dan daha fazla tanınıyor. Bu da senaryonun gücünü gösterir.”
‘Kurtlar Vadisi Pusu’da Yıldız’ı oynayan Zafer Alagöz ise konuşmasında daha çok televizyon izleyicisinin vefasızlığına dikkat çekti: “Bir oyuncu için farklı rollerde görev almak tabii ki çok önemli. Ancak aynı dönemde farklı işlerde rol almak tehlikeli olabilir. Televizyon dünyası reyting üzerine kurulu bir piyasa. Onun içindir ki izleyicinin vefa duygusu yoktur. Yani çok çabuk unutulursunuz. Geçmişte bu tür örnekler çok.”
Özellikle ‘Şekerim’ kelimesiyle dillerden düşmeyen Ragıp Savaş, nam-ı diğer Fuat Tamer Tataroğlu ise, “Aslında bu ‘şekerim’ bana çok uzak bir kelime. Dizi için de bıçak sırtı aslında. Çok tehlikeli. Ama doğru zamanda doğru yerde kullandığımız için izleyiciye şirin geldi.” dedi.

Zaman - Cumartesi

YORUMLAR 8
  • Ünal YILDIRIM 15 yıl önce Şikayet Et
    SEN UŞAKMISIN BE ADAM!. filmde kaç kere muro oanti-pkk izlenimi verdi..başta çeto muroyu satarak orgut içindeki sosyal durumu izleyiciye aktardı.bizim muroyu sevmemiz tamamen rolündeki sempatik tavırları ve o adamın rolunu hakkıyla vermesi...oolayı saptırma...o diziyi izleyenler de verilen mesajı çok iyi alıyorlardır eminim benim gbi.merak etme sen takıl;)
    Cevapla
  • demokrat 15 yıl önce Şikayet Et
    muro çok yanlış bir karakterdir. psikolojik savaş asla simetrik değildir yani pkk yı desteklersin pkk güçlenir, yahut desteklemezsin güçlenmez kavramları çok öncelerde idi bugun her şey bambaşka sonuçlar doğuran olaylar sincirleri ile açıklanablir muro yakın zamanda geçnleri pkkdan soğutacakmışmış e ee nolacak pkk bitecek mi? bakın işin aslı şudur alman hitlerin iletişim uzmanı şunu diyor \"halka hatırlatın yeter!\" diyor bilmem bi şey anladınız mı? sürekli önderlik diyen, örgüt diyen görevini fazlası ile yapmıyor mu?
    Cevapla
  • Fatih De Souza 15 yıl önce Şikayet Et
    hakan gürsoy. şüphe edersen et ne yapacaksın muroyu seviyorum gelip tutuklayacakmısın
    Cevapla
  • MEHMET AKİF YILMAZ 15 yıl önce Şikayet Et
    muroya laf söyleyenler.... Biraz bekleyin muro yakın bölümlerde gençleri pkk dan soğutmak için çok anlamlı mesajlar vermeye başlayacak emin olabilirsiniz...
    Cevapla
  • mehmet tozlu 15 yıl önce Şikayet Et
    ::). muro k. vadisinin bu sezonunu pek takip etmedim ama muro nun şöhreti polatı solladı polat kesin işini bitirir muronun :) yoksa derin devletin pkk ilişkisi ortaya çıkabilir.. dikkat muro yakında infaz edilcek .sevenlere duyrulur..unutmayın polat\' bu dizinin baş karakteri yonetmenın kardeşi ee onun şöhreti sollanamaz o.kaynarca gibi.. akibet muronun da başına gelicektir. he pkk sevgisi degil muro sempatik aklı karşmış gittigi yolu sorguluyan bir karakter burda yanlışa sapan genç ler asıl hedef.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi