Şarkıcı Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundular!

Ankara'da avukat ve vatandaşlar sanatçı Sezen Aksu hakkında "Şahane bir şey yaşamak" isimli şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e" sözlerine yönelik suç duyurusunda bulundu.

Şarkıcı Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundular!
Şarkıcı Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundular!
GİRİŞ 17.01.2022 17:40 GÜNCELLEME 17.01.2022 17:40
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun "Şahane bir şey yaşamak" isimli şarkısında geçen "Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e" sözlerine yönelik suç duyurusunda bulunan avukatlar, sanatçının bu ifadelerinde Hz. Adem ve Hz. Havva’yı toplumda itibarsızlaştırmanın hedeflendiğini ve bu söylemin İslam dinine inanan vatandaşlar üzerinde haklı bir öfke uyandırdığını belirtti.

Sezen Aksu'dan Hz. Adem ile Hz. Havva'ya hakaret! Büyük tepki çektiSezen Aksu'dan Hz. Adem ile Hz. Havva'ya hakaret! Büyük tepki çekti

KAMUOYUNDA İNFİALE YOL AÇMIŞTIR

Suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Mikail Yılmaz şu ifadeleri kullandı: “Şüpheli, kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, İslam Peygamberi ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında kamuya açık bir şekilde dini toplumda saygınlığını aşağılayacak şekilde ifadeler kullanmıştır. Bu ifadelerle şüpheli, Hazreti Adem ve Hazreti Havva’yı itibarsızlaştırmayı hedeflemiştir. Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin Youtube kanalında, Facebook sayfasında ve internet sitesinde birçok kişinin şüpheliye karşı ifade ettiği gibi kamuoyunda ve basın yayın organlarında şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur. TCK’nın 216/3 ve 218'inci maddeleri mucibince tecziyelerine karar verilmek üzere haklarında kamu davası açılmasına, evvelemirde TCK 54 ve 55'inci maddeleri ve CMK 123 mucibince eşya ve kazanç müsaderesine, ayrıca 5651 sayılı Kanun uyarınca içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesi kararı verilmesini talep ediyoruz.” 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 81
  • SARIÇİÇEK 2 yıl önce Şikayet Et
    Aksu kıyameti biliyor?Cezayıda çekecek..
    Cevapla
  • Hiko Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    sezen hanim besbelli kurac coktan yemedigi icin böyle seyler yapiyor. saglam damarli bir tane olsa kesin sorunlar hal olur. bence hiko baba iyi bir aday.
    Cevapla
  • müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Davacı olan Avukat ve Kardeşlerimizden ALLAH C.C razı olsun büyük bir mesuliyeti üzerimizden kaldırdı
    Cevapla
  • Ömer Bulduk 2 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm arkadaşlar adalet bakanligindan sizde suc duyurusunda bulunabilirsiniz...sesiz kalmak birsey yapmamak en buyuk suc bizim için din,vatan,bayrak,namus cok önemlidir bunlara saldırı olursa karsiligini misliyle alirlar
    Cevapla
  • Kazım bey, 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye bulunacağız ki, sizin dini egolarınız tatmin olsun diye mi?
    Cevapla
  • Kazım bey, 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin dini değerlerini Sezen Aksu gibiler değil, dini kullananlar ayaklar altına alıyor. İşin kolayını bulmuşsunuz. Öyne aynaya bakın.
    Cevapla
  • Seyda 2 yıl önce Şikayet Et
    Suç duyurusunda bulunan avukat ve kardeşkerimizden Rabbim razı olsun,sonuna kadar desteğiz,serçe beyinli cahile haddi bildirilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak